Standard Luik de sterkste tijdens besloten oefenwedstrijd

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Standard Luik. Na een gelijk opgaande eerste helft – die beide ploegen met een 1-1 ruststand afsloten – maakte de Belgische club in de tweede helft het verschil. Door vier doelpunten van Waalse makelij werd het 5-1 in het voordeel van Standard Luik.

Zonder Luca Nikolai (als stagespeler getest, maar te licht bevonden), Gerrit Nauber en Rashaan Fernandes (beiden herstellende van lichte blessures) en de nieuwste aanwinst Jamal Amofa begon Go Ahead Eagles aan de wedstrijd tegen de club uit Luik. Er ontspon zich een gelijkwaardig duel, waarin beide ploegen achterin weinig weggaven. Dat veranderde in de 28e minuut toen Finn Stokkers van buiten het zestienmetergebied uithaalde. Met een fraaie krul verdween de bal in het net achter de Belgische doelman Arnaud Bodart: 0-1.

Lang kon het team van René Hake niet genieten van de voorsprong, want in de 30e minuut kwam Standard Luik op gelijke hoogte. Eagles-doelman Jeffrey de Lange was kansloos op een kopbal van Noe Dussenne. De eerste schietkans van de tweede helft was voor Go Ahead Eagles. Enric Llansana haalde uit, maar de poging van de middenvelder werd geblokt.

Standard Luik Go Ahead Eagles (2)

Een minuut later was het aan de overzijde wel raak. In dezelfde hoek waarin Stokkers in de eerste helft trefzeker was, wist nu ook Brahim Ghalidi de bal in het doel te krullen: 2-1. In de 58e minuut viel ook de derde treffer van Belgische makelij te noteren. Met een steekbal werd Lucas Noubi bediend, die de bal onder Eagles-doelman Sven Jansen in het doel schoof: 3-1.

In de 75e minuut mocht Jenno Campagne – testspeler van Go Ahead Eagles Onder-21 en eerder deze week bij de eerste selectie aangesloten – invallen voor zijn eerste officieuze speelminuten in het shirt van Go Ahead Eagles. Het laatste kwartier werd er nog twee gescoord door Standard Luik. In de 78e minuut klutste de bal voor de voeten van Eden Shamir, die eenvoudig doel kon treffen. In de slotminuut werd het 5-1, nadat een voorzet vanaf de rechterkant in één keer op de slof werd genomen door Brahim Ghalidi: 5-1.

Standard Luik Go Ahead Eagles (3)

“Voor rust speelde Standard Luik agressief en met veel druk naar voren”, zag René Hake. “Wij stonden echter goed opgesteld. Op een gegeven moment kwamen we steeds vaker op hun helft te spelen en wisten we er aantal keer goed doorheen te komen.” In de tweede helft stuurde de oefenmeester een volledig nieuw elftal de wei in. “Na rust stonden we met veel spelers van Onder-21 op het veld en zag je dat we door de ervaring van Standard werden afgetroefd. Dat geeft niks, want dat zijn allemaal punten waar je vervolgens weer mee aan de slag kunt. Bovendien moet je daar ook doorheen kunnen kijken, want ik heb wel degelijk de nodige goede dingen van ons team gezien in de tweede helft.”

Wedstrijdkarakteristieken

Standard Luik – Go Ahead Eagles 5-1 (1-1)
28′ Finn Stokkers 0-1
30′ Noe Dussenne 1-1
51′ Brahim Ghalidi 2-1
58′ Lucas Noubi 3-1
78′ Eden Shamir 4-1
90′ Brahim Ghalidi 5-1

Go Ahead Eagles (eerste helft): Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jay Idzes, José Fontan, Bas Kuipers; Martijn Berden, Evert Linthorst, Philippe Rommens; Bobby Adekanye; Isac Lidberg, Finn Stokkers.

Go Ahead Eagles (tweede helft): Sven Jansen; Hugo Lacroix, Pim Saathof, Justin Bakker, Aventis Aventisian; Xander Blomme, Enric Llansana, Jahnoah Markelo (75′ Jenno Campagne); Semir Ozturk (70′ Gijs Steinfelder); Robbin Weijenberg, Milan Berenschot (64′ Stan ter Haar).

Fotografie: Carlo Bruil