Tiental Go Ahead Eagles verliest ongelijke strijd van Heracles

Go Ahead Eagles heeft in De Adelaarshorst een 1-4 nederlaag geleden tegen Heracles Almelo. Van een gelijkwaardige strijd was geen sprake, aangezien de ploeg van Robert Maaskant al na twaalf minuten verder moest met tien man. Scheidsrechter Van de Graaf toonde Elvis Manu ten onrechte de rode kaart nadat de aanvaller de bal op de doellijn op zijn schouder kreeg. Door de daaropvolgende strafschop en langdurige ondertalsituatie was Go Ahead Eagles niet bij machte om de resterende 78 minuten voldoende weerstand te bieden aan het elftal van Heracles Almelo.

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo werd al in de beginfase teruggebracht tot een ongelijke strijd door een arbitrale dwaling van arbiter Van de Graaf. Waar hij verzuimde om de bal voor Go Ahead Eagles op de strafschopstip te leggen na een handsbal van Samuel Armenteros, daar deed hij dit wel aan de andere kant toen Elvis Manu de bal op de doellijn op zijn schouder kreeg. Van de Graaf toonde bovendien de rode kaart aan Manu, waardoor de ploeg van Robert Maaskant met tien man verder moest. Nadat Thomas Bruns in de 13de minuut raak schoot vanaf de strafschopstip (0-1), profiteerden de Almeloërs in de daaropvolgende minuten direct van de numerieke meerderheid door in korte tijd uit te lopen naar een 0-3 voorsprong via doelpunten van Armenteros (16de minuut) en Kristoffer Peterson (21ste minuut).

Een minuut na de derde Almelose treffer deed Daniel Crowley iets terug namens Go Ahead Eagles door de bal fraai in de verre hoek te krullen: 1-3 in de 22ste minuut. Het tiental van Go Ahead Eagles bleef vervolgens met man en macht strijden voor een beter resultaat en kreeg bijna loon naar werken in de 29ste minuut. Sébastien Locigno haalde venijnig uit van afstand; Bram Castro kon de bal ternauwernood tot corner verwerken. Het was in een fase waarin Go Ahead Eagles, massaal ondersteund door het publiek in De Adelaarshorst, een kwartier lang het spel naar zich toetrok en Heracles op eigen helft terugdrong. Na één van de tegenstoten van Heracles werd de bal door Van de Graaf opnieuw op de stip gelegd na een overtreding van Sander Fischer in het strafschopgebied. Armenteros bracht in de 44ste minuut vanaf elf meter de 1-4 ruststand op het scorebord.

Go Ahead Eagles probeerde in de tweede helft uit alle macht om nog iets te doen aan de opgelopen achterstand, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet in de eerste 25 minuten na rust. Sam Hendriks was in de 73ste minuut dichtbij een treffer, maar schoot een vrije trap op de paal. De rebound van Locigno werd vervolgens door Castro over de lat getikt. Aan de andere kant was ook Reuven Niemeijer tot drie keer toe gevaarlijk voor de Almeloërs met schoten van afstand, maar de paal en tweemaal Theo Zwarthoed voorkwamen grotere schade voor Go Ahead Eagles. De ruststand bleek ook de eindstand te zijn, waardoor Go Ahead Eagles een ongelijke strijd tegen Heracles Almelo met een 1-4 nederlaag afsloot.

Go Ahead Eagles – Heracles Almelo 1-4 (1-4)
13. Thomas Bruns 0-1 (strafschop)
16. Samuel Armenteros 0-2
21. Kristoffer Peterson 0-3
22. Daniel Crowley 1-3
43. Samuel Armenteros 1-4 (strafschop)

Scheidsrechter: De heer Van de Graaf
Rode kaart: 12. Elvis Manu (Go Ahead Eagles)
Gele kaart: Sander Fischer, Pedro Chirivella (beiden Go Ahead Eagles), Justin Hoogma (Heracles Almelo)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Sébastien Locigno (86. Joey Groenbast), Sander Fischer, Xandro Schenk, Marcel Ritzmaier; Pedro Chirivella, Sander Duits (46. Joey Suk), Daniel Crowley; Jarchinio Antonia (67. Ludcinio Marengo), Sam Hendriks, Elvis Manu.

Heracles Almelo: Bram Castro; Tim Breukers, Mike te Wierik, Justin Hoogma, Robin Gosens; Joey Pelupessy (85. Sander Thomas), Kristoffer Peterson, Thomas Bruns (58. Brahim Darri); Brandley Kuwas (46. Jaroslav Navratil), Samuel Armenteros, Reuven Niemeijer.