Twee zesklappers voor Voetbalacademie

Onder-14 en Onder-18 kenden beide een uitstekend weekeinde met ruime overwinningen. De overige jeugdteams lieten geen driepunters noteren: twee verliespartijen en twee gelijke spelen.

Voor Onder-14 was de 6-0 tegen SV Houten O14  alweer de achtste overwinning van het seizoen. Waar de Utrechters het de ploeg van Patrick Kieftenbelt een maand geleden nog behoorlijk moeilijk maakten (0-1 winst), had O14 nu geen kind aan SV Houten. Na de treffers van Dani Hendriks en Simon Jaspers Faijer zorgde een eigen doelpunt voor de 3-0 ruststand. In het tweede bedrijf breidden Esad Deniz en Yuen Hu (2x) de voorsprong uit naar 6-0.

Ook Onder-18 maakte er zes. Rami Gtari kopte Go Ahead Eagles al vroeg op voorsprong. Daarna was het tijd voor spits Ofosu Boakye om zich te laten gelden: hij was verantwoordelijk voor zowel de 2-0 als 3-0. Voor rust pikte Adam Benbouker ook zijn doelpuntje mee. Het slotakkoord was voor Diego Wagimin, die als invaller ook twee keer scoorde. Omdat medekoploper FC Eindhoven O18 verloor van hekkensluiter AFC’34 O18 (0-2), staat de ploeg van trainer Jeroen Spies nu alleen aan kop in Divisie 3A.

Onder-16 haalde een verdiend punt op bezoek bij FC Twente / Heracles O16: 0-0. Vlak voor tijd leken de Tukkers de punten in eigen huis te houden door te scoren. Het doelpunt werd echter wegens hands afgekeurd, waardoor de Deventer equipe door het oog van de naald kroop. Ondanks het punt zakte O16 wel  naar de zevende plek op de ranglijst, een plaats die aan het einde van de najaarscompetitie degradatie zou betekenen.

Het andere jeugdteam dat actief is op het hoogste niveau – Onder-21 – staat één plaats boven de streep, al zijn de onderlinge verschillen tussen de ploegen in Divisie 1A klein. In Volendam werd het tegen nummer zeven FC Volendam O21 in extremis 2-2. De mannen van Martijn Jongbloed toonden veerkracht en kwamen tot twee keer toe terug van een achterstand. Gijs Steinfelder maakte de 1-1 en Juruël Bernadina benutte in de blessuretijd van de wedstrijd een strafschop.

Onder-13, dat op bezoek ging bij koploper NEC O13, verloor met 2-1. De pupillen van Bram Meuwissen schoten uit de startblokken en kwamen binnen een minuut op voorsprong via Onur Sen. Die voorsprong hield het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles lang vast, maar tien minuten voor tijd kwam NEC O13 dan toch langszij. Tot overmaat van ramp maakten de Nijmegenaren vlak voor tijd ook nog de winnende treffer. Desondanks heeft O13 laten zien dat het ten opzichte van een maand geleden een flinke groei heeft doorgemaakt. O13 staat momenteel op de derde plaats in Divisie 2D.

Onder-15 leed een pijnlijke nederlaag tegen FC Volendam O15: 1-0. ADO Den Haag O15 heeft nu de eerste plaats in Divisie 2A overgenomen. De ploeg van Peter Vogel kon een gat van zeven punten slaan ten opzichte van de derde plaats, maar slaagde daar dus niet in. Plek 1 en 2 staan garant voor promotie naar het hoogste jeugdniveau van Nederland.