Uitgevlogen Eagles (afl. 22): Türüç scoort vanaf elf meter, Promes mist

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Quincy Promes (Spartak Moskou, Rusland)
Quincy Promes en zijn ploeg boekten zondag een nipte 1-0 overwinning op hekkensluiter SKA-Energiya. Pas in de negentigste minuut werd de verlossende openingstreffer gescoord. In de eerste helft mocht Promes nog een strafschop nemen, maar hij zag zijn inzet worden gestopt door de keeper. Dankzij de moeizame overwinning klimt Spartak een plekje en staat het nu tweede in de Russische Premier League.

De gemiste strafschop van Quincy Promes.

Deniz Türüç (Kayserispor, Turkije)
Ook Deniz Türüç mocht het dit weekend vanaf elf meter proberen, in de wedstrijd tegen hekkensluiter Karabükspor. Hij slaagde er wel in het net te vinden en zijn ploeg zo op een 2-1 voorsprong te zetten. De wedstrijd eindigde in 3-2 in het voordeel van Kayserispor.

De benutte strafschop van Deniz Türüç.

Jules Reimerink (VfL Osnabrück, Duitsland)
Jules Reimerink scoorde dinsdag zijn vijfde doelpunt van het seizoen voor Osnabrück. Bij een 1-1 stand wist Reimerink met een onhoudbaar schot zijn ploeg op voorsprong te zetten. De vreugde was helaas van korte duur, want een paar minuten later maakt SV Meppen alweer de gelijkmaker en daardoor eindigde het duel in 2-2.