Uitgevlogen Eagles (afl. 69): Doppelpack voor Ketting, rellen in Zuid-Afrika

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Finland tot in Zuid-Afrika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Halil Çolak (Istanbulspor, Turkije)
Een heel gelukkig seizoen beleeft Çolak niet bij Istanbulspor, dat 11e staat op het tweede niveau van Turkije. Waar de vleugelspeler uit Deventer in het begin van het seizoen nog regelmatig in de basis begon en belangrijk was voor het team, is hij al een paar maanden niet meer zeker van een startpositie. Zo ook in de wedstrijd tegen subtopper Osmalispor. Bij een 0-0 stand, in de 86e minuut, mocht Çolak invallen en bewees meteen het ongelijk van zijn trainer. In de 90e minuut maakte de aanvaller de 1-0, en bepaalde daarmee ook meteen de eindstand.

Rick Ketting (IFK Mariehamn, Finland)
In zijn jeugdjaren speelde Ketting weleens in de spits; later werd hij omgeschoold tot centrale verdediger. Hoewel dit natuurlijk een heel goede keuze is geweest, is hij het scoren nog lang niet verleerd. Ketting speelde met zijn IFK Mariehamn de uitwedstrijd in de competitie tegen Honka. Al snel kwamen de bezoekers op achterstand, maar Rick Ketting in hoogsteigen persoon maakte die achterstand ongedaan. Hij maakte niet één, maar twee goals, waardoor de achterstand teniet werd gedaan. Uiteindelijk werd de score nog uitgebouwd naar 1-3, waardoor de eerste overwinning van het seizoen een feit is voor Mariehamn.

Michal Janota (Arka Gdynia, Polen)
Al een tijdje heeft Janota onze rubriek niet gehaald, maar daar is deze week verandering in gekomen. In de wedstrijd tegen Miedź Legnica (met Henrik Ojamaa in de basis), benutte Janota de strafschop die Arka Gdynia op 1-0 bracht. Helaas voor de middenvelder eindigde de wedstrijd in 1-1, door een gelijkmaker in de slotfase. Het past allemaal in het seizoen van Janota en zijn ploeg. Het staat voorlaatste in de Ekstraklasa, het hoogste niveau van Polen, en moet vrezen voor degradatie.

Chris David (Cape Town City, Zuid-Afrika)
Voor Chris David was het ook een bijzonder weekend. De technisch begaafde middenvelder speelt sinds de winterstop bij Cape Town City en ging dit weekend met zijn ploeg op bezoek bij Bloemfontein Celtic. Lang duurde deze ontmoeting niet, want na 23 minuten werd de wedstrijd gestaakt. Dit was een gevolg van rellen op de tribune van Bloemfontein. Supporters van de thuisploeg zijn het niet eens met het beleid van de club. De beelden liegen er niet om…