In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we elke maandag oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van het afgelopen weekend.

Kenny Teijsse (SF Deltas, Verenigde Staten)
Kenny Teijsse en zijn ploeg zijn kampioen geworden in de North American Soccer League! De allereerste titel voor de club uit San Francisco werd veiliggesteld in de finale tegen New York Cosmos. De thuiswedstrijd werd voor het oog van bijna 10.000 supporters met 2-0 gewonnen, dankzij een benutte penalty en late goal in de blessuretijd. SF Deltas maakte pas dit jaar zijn debuut in de NASL en pakt in zijn eerste jaar gelijk de titel. Hieronder zijn de highlights uit de spannende wedstrijd en de feestelijke huldiging voor het eigen publiek te zien.


Highlights uit de kampioenswedstrijd SF Deltas – NY Cosmos, waarin helaas geen speeltijd was weggelegd voor Teijsse. De foto bovenaan dit bericht is gemaakt door Gerbert Kunst, de Nederlandse Consul Generaal in San Francisco.

Quincy Promes (Oranje)
Quincy Promes maakte donderdag zijn rentree bij het Nederlands elftal. Nederland, met Promes in de basiself, won de vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland met 0-1 dankzij een goal van Memphis Depay. Morgen neemt Oranje het op tegen Roemenië. Gezien het filmpje dat Promes vandaag op zijn Twitter profiel plaatste, is hij gebrand om te scoren.

‘Monday Motivation’, aldus Quincy Promes.

Deniz Türüç (Turkije)
Ook Deniz Türüç werd opgeroepen voor een vriendschappelijke interland. Tegen Roemenië, het vaderland van de bondscoach van Turkije, werd met 2-0 verloren. Deniz Türüç was geen speeltijd toebedeeld. Vanavond speelt Turkije tegen Albanië, maar Türüç zit ditmaal niet bij de wedstrijdselectie.

Diego Michiels (Borneo FC, Indonesië)
Diego Michiels scoorde zaterdag op de slotdag van het seizoen. In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Arema FC maakte de verdediger het derde doelpunt voor Borneo. Het was het eerste doelpunt voor de geboren Deventenaar. Door een fout van de keeper en een verdediger kan Michiels de bal in open goal binnenschieten. Borneo is dankzij de winst als achtste geëindigd in de Indonesische Liga 1.


Het doelpunt van Diego Michiels.