Nieuws Algemeen

Voetballen tussen de brommers en koeien

Het trainen van trainers en een toernooi spelen met de Bukomansimbi Eagles. Met onder meer die twee missies is voormalig Go Ahead Eagles-speler en -jeugdtrainer Jochem de Weerdt voor het tweede jaar op rij in Oeganda. Met hem zijn de AOC-docenten Marc Hoekstra (gym) en Pieter Temminck (al jaren betrokken bij het Oeganda-project). Op deze website deelt De Weerdt wat hij meemaakt tijdens zijn sportontwikkelingswerk. Vandaag dag 1.

Een zeer speciale en indrukwekkende dag die ik als ambassadeur van Go Ahead Eagles heb mogen meemaken. We hebben twee voetbalclinics gegeven aan scholen, die beide bestonden uit het trainen van twintig spelers jonger dan vijftien jaar.

De focus van deze trip is het trainen van trainers. De bevlogenheid van de trainers is perfect, alleen het complimenteren van spelers met een goede actie schiet er weleens bij in. Aan dit positieve coachen geven we veel aandacht. Elke training is opgebouwd uit vier onderdelen, te weten teambuilding/plezier, individuele techniekvormen, tactiek en afwerken en wedstrijdgericht trainen.

Heel bijzonder was de ontvangst bij een van de scholen, de complete school stond op het voetbalveld (niet zoals wij kennen in Deventer). En geen gladgestreken veld, maar vol met stenen en gaten. Bovendien krioelen brommers, koeien en kleine kinderen kriskras tussen de voetballers door. Er werd een speciaal voor ons ingestudeerd lied gezongen, heel bijzonder en indrukwekkend.

Go Ahead Eagles heeft een fantastische bijdrage geleverd aan de spullen; denk aan tenues voor de trainers, voor het Bukomansimbi Eagles-team, sjaals, slippers, tassen en nog veel meer shirts, broeken en kousen. De trainers zijn er erg blij mee, we kregen een applaus van drie minuten. Kortom: top.

Terug naar overzicht