Nieuws Algemeen

Volendams uitje voor Onder-15 en Onder-21

Voor het grootste deel van de jeugdteams is het alweer twee weken geleden dat er voor het laatst in competitieverband werd gevoetbald. Het weer is in de voorbije periode veranderd in echt herfstweer, maar dat mag de pret morgen niet drukken, want alle zes elftallen van de Voetbalacademie komen in actie.

Net als een maand geleden staat er dit weekend weer twee keer FC Volendam – Go Ahead Eagles op het programma. Onder-21 en Onder-15 reizen dit keer af naar Volendam voor het treffen met hun leeftijdsgenoten uit het vissersdorp. Onder-21 won voor het laatst op 16 september (1-0 tegen ADO Den Haag O21). Het elftal van Martijn Jongbloed speelt morgen in het Kras Stadion een cruciale wedstrijd. De Volendammers staan een plaats lager dan O21, maar het verschil tussen koploper FC Groningen O21 en hekkensluiter SC Cambuur O21 bedraagt slechts zeven punten. De aftrap is om 15:00 uur. Iets verderop, op het sportpark van EVC in Edam, speelt Onder-15 om dezelfde tijd tegen FC Volendam O15. De ploeg van Peter Vogel verloor nog niet in de najaarscompetitie, won de laatste twee wedstrijden én staat bovenaan in Divisie 2A. De tegenstander van morgen was echter wel samen met VVV-Venlo / Helmond Sport O15 de enige tegenstander die O15 eerder dit seizoen op een gelijkspel hield.

Onder-16 was het enige jeugdteam dat ook afgelopen weekend in actie kwam. Tegen Ajax O16 stonden de mannen van Jip Ellenbroek met rust al met 3-0 achter, maar na een veel betere tweede helft van Eagles-zijde eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 3-2. Morgen speelt O16 opnieuw een uitwedstrijd tegen een goede tegenstander: om 15:15 uur tegen FC Twente / Heracles O16 op het trainingscentrum van FC Twente in Hengelo. De Tukkers staan op de vierde plek met maar slechts één puntje achterstand op koploper Feyenoord O16. De vorige ontmoeting met het Twentse combinatieteam eindigde in een remise: 1-1.

Onder-13 heeft met twee zeges op rij de weg omhoog ingeslagen en staat derde in Divisie 2D. Voorafgaand aan die twee overwinningen ging het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles nog hard onderuit tegen NEC O13 (0-4). Diezelfde Nijmegenaren zijn morgen wederom de tegenstander. Een mooi moment voor de pupillen van Bram Meuwissen om te laten zien in hoeverre ze de afgelopen weken zijn gegroeid. Om 12:00 uur wordt er afgetrapt op sportcomplex De Eendracht in Nijmegen.

Het nog altijd ongeslagen Go Ahead Eagles Onder-18 speelt thuis tegen FC Den Bosch O18. De Brabanders wonnen hun laatste twee wedstrijden en zijn dus in de winning mood. Om 14:30 uur gaan de Bosschenaren proberen om het de equipe van Jeroen Spies zo lastig mogelijk te maken op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen. Hetzelfde geldt voor SV Houten O14, de opponent van Go Ahead Eagles O14. Zij zijn de tegenstander die het de ploeg van Patrick Kieftenbelt tot nu toe absoluut het moeilijkst heeft gemaakt van alle ploegen in Divisie 3B. Onder-14 won eerder dit seizoen het uitduel met de Utrechters met minimale cijfers (0-1), terwijl het in de overige zes competitiewedstrijden maar liefst 43 doelpunten maakte. Morgen gaat Onder-14 om 10:30 uur op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen proberen om de eerdere 0-1 overwinning te overtreffen.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om de wedstrijden van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie te komen bezoeken. Alle verrichtingen van de rood-gele jeugdteams zijn morgen ook te volgen via het Twitter-account van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie.

Terug naar overzicht