De twee jongste jeugdteams van Go Ahead Eagles keerden vandaag met de volle buit huiswaarts. Onder-15 behield door een 1-3 zege bij Drachtster Boys O15 de koppositie in de Tweede Divisie D, terwijl Onder-13 door een 0-2 zege bij FC Volendam O13 opklom naar de middenmoot van de Eerste Divisie-hoog. Onder-19 verloor in de Eerste Divisie-laag nipt met 2-1 bij koploper VVV-Venlo O19. Onder-17 nam in de Eerste Divisie-laag een punt mee naar Deventer na een 0-0 gelijkspel bij Hollandia O17.

Onder-19 verliest in slotfase van lijstaanvoerder
Go Ahead Eagles Onder-19 bood een helft lang uitstekend weerstand tegen VVV-Venlo O19, de koploper van de Eerste Divisie-laag. Sterker nog, het team van O19-trainer Jan Kromkamp kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Olaf Kok. “Verder kwam een bal van Zakaria Eddahchouri op de lat”, wist Kromkamp. “Maar ook VVV-Venlo raakte een keer de paal en de lat.” Hoewel Go Ahead Eagles Onder-19 met een 0-1 voorsprong aan de theepauze begon, wist het de overwinning na rust niet over de streep te trekken.

Tekst gaat verder onder foto.


 
“In de tweede helft konden we het fysiek helaas met de minuut minder goed bolwerken”, constateerde Kromkamp. “We konden steeds minder mee in het hoge tempo van de wedstrijd. Een ongrijpbaar ‘iets’, maar daardoor liepen we wel achter de feiten aan. Het viel bovendien ook niet mee dat VVV-Venlo al na zeven minuten in de tweede helft de gelijkmaker scoorde.” Door matig dekken bij een corner werd het acht minuten voor tijd zelfs 2-1 voor de Limburgers. Toch had Kromkamp ook genoeg aanknopingspunten gezien voor de laatste vier competitiewedstrijden in de Eerste Divisie-laag. “Als team hebben we vandaag maximaal geknokt voor een goed resultaat”, besloot de O19-trainer.

Brilstand in Hoorn voor Onder-17
Go Ahead Eagles Onder-17 slaagde er vandaag niet in om het net te vinden op bezoek bij Hollandia O17. Omdat ook de tegenstander geen doel trof in Hoorn, was 0-0 de logische eindstand. “Het was positief om te zien dat we dit soort wedstrijden in ieder geval niet meer verliezen”, constateerde O17-trainer Uǧur Yildirim. “Maar op basis van de tweede helft vind ik dat we meer hadden verdiend.” Over de eerste helft was Yildirim minder tevreden. “We creëerden heel weinig en ballen werden zomaar ingeleverd bij de tegenstander. Aan de andere kant hebben we achterin ook bijna niks weggegeven.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
De tweede helft kwam het spel van Go Ahead Eagles Onder-17 beter uit de verf. “We creëerden meer mogelijkheden dan voor rust en maakten op basis daarvan de meeste aanspraak op de zege”, zag Yildirim. “Aan de andere kant moesten we ook op onze hoede blijven voor de lange bal van Hollandia. Gelukkig gaven we niks weg en hielden we ons verdedigend goed staande. Maar als we de totale wedstrijd bekijken, dan zullen we wel uit een ander vaatje moeten tappen tijdens onze volgende competitiewedstrijd tegen AFC O17.”

Onder-15 wint van ‘lastige’ Friezen
In de strijd om het kampioenschap van de Tweede Divisie D maakte Go Ahead Eagles Onder-15 als koploper geen misstap op bezoek bij Drachtster Boys O15: 1-3. Hoewel de uitwedstrijd tegen de Friezen vooraf nog als ‘lastig’ was bestempeld, was daar in de eerste helft weinig van te merken. “We waren heel sterk aan de bal, ons veldspel zag er verzorgd uit en achterin speelden we erg geconcentreerd”, blikte O15-trainer Tristan Berghuis tevreden terug op het duel. “Drachtster Boys loerde vooral op de counter, maar ons spel was van heel hoog niveau en we hadden controle over de wedstrijd. Met veel kansen en twee goede goals in de eerste helft als resultaat.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
De tweede helft slaagde Go Ahead Eagles Onder-15 er niet in om dat hoge niveau vast te houden. “Maar dat kon ook bijna niet anders na zó’n goede eerste helft”, wist Berghuis. “Drachtster Boys knokte zich terug in de wedstrijd en wist vlak na rust tegen te scoren. Mede door die snelle tegentreffer hadden we in de tweede helft minder grip op de wedstrijd dan voor rust. Gelukkig scoorden we tien minuten voor tijd de 1-3, waardoor we het duel definitief in ons voordeel beslisten.”

Onder-13 houdt hoofd koel aan boorden van IJsselmeer
Go Ahead Eagles Onder-13 schoot vandaag uit de startblokken in het uitduel tegen FC Volendam O13. Na een steekpass van Mikai Özcan legde Dielan Ghafour de bal breed op Jesse Wijnstok, die al na twee minuten voor de openingstreffer tekende: 0-1. De Volendammers stelden daar voor rust maar één schot op doel tegenover, maar die poging was een makkelijke prooi voor doelman Tim Spijkerman.

“Als team hebben we vandaag gewoon goed gespeeld”, vond O13-trainer Jip Ellenbroek. “We wisten dat FC Volendam over goede aanvallers beschikt. Niet voor niets hebben ze afgelopen woensdag in de halve finale van het bekertoernooi met 2-1 gewonnen van PSV O13. Maar onze backs werden goed geholpen door onze middenvelders en buitenspelers. FC Volendam had daar geen antwoord op.”

Tekst gaat verder onder video.

 
In de tweede helft nam de frustratie zichtbaar toe bij FC Volendam O13. Nadat de Noord-Hollanders aanvankelijk nog wegkwamen met ‘slechts’ gele kaarten, beëindigden de oranjehemden met negen spelers de wedstrijd na twee rode kaarten. Tussendoor had Jesse Wijnstok zijn team met zijn tweede doelpunt van de middag op een 0-2 voorsprong gezet.

“Een fout in de opbouw van FC Volendam werd afgestraft doordat onze aanvallers goed druk zetten”, zag Ellenbroek. “Al met al hebben we vandaag een van onze beste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Respect voor de manier waarop onze jongens vandaag als team hebben gevoetbald en ondanks de hectiek in de tweede helft rustig bleven.”

 

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag:
VVV-Venlo Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 2-1 (0-1)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Olaf Kok

Eerste Divisie-laag:
Hollandia Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17 0-0 (0-0)

Tweede Divisie D:
Drachtster Boys Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15 1-3 (0-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Milan Berenschot, Dinand Burgmeijer, Jorn Hekkert

Eerste Divisie-hoog:
FC Volendam Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13 0-2 (0-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jesse Wijnstok (2)

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.