Na een roerige week hervat Go Ahead Eagles maandag de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Het duel betekent het debuut van Harry Decheiver (foto) als interim-trainer van Go Ahead Eagles.

De voormalige aanvaller van Go Ahead Eagles kan tijdens zijn trainersdebuut in het betaald voetbal niet beschikken over Mohamed Hamdaoui, Chris David (knieblessures) en Leon de Kogel (vijf gele kaarten). “Teije ten Den is de meest aangewezen persoon laatstgenoemde te vervangen”, aldus Decheiver. Lars Lambooij, die al voor de winterstop een kijkoperatie aan zijn knie onderging, maakt wellicht zijn rentree in de wedstrijdselectie. Dit wordt na de afsluitende training van zondag besloten.

Decheiver is niet van plan het roer helemaal om te gooien op het gebied van tactiek en opstelling. “Het zal gaan om details, zoals wie er voor de goal komt en wie er zorgt voor de restverdediging. Natuurlijk zal ik mijn eigen voetbalideeën overbrengen op de groep, maar grote veranderingen: nee.”

van ewijk goal
Eerder dit seizoen was Go Ahead Eagles met 2-4 te sterk voor FC Den Bosch. Jerry van Ewijk maakte een van de treffers. (Foto: Henny Meyerink)

Tegenstander FC Den Bosch speelde afgelopen woensdag het veelbesproken bekerduel tegen VVSB. Harry Decheiver en B1- en beloftentrainer Kick Maatman waren getuige. Althans… “We zijn in de 81e minuut vertrokken om de analyse uit te werken”, vertelt Decheiver. “Toen stond het nog 2-0 en leek het er in de verste verte niet op dat VVSB nog zou scoren. Eerder leek het 3-0 of 4-0 te worden. Bovendien hadden we alles qua analyse wel binnen met bezetting bij standaardsituaties en omschakelingen. Toen we op de terugweg in de auto zagen dat het nog 2-3 was geworden, dachten Kick en ik even dat we in Banana Split zaten, haha!”

Ondanks het missen van de memorabele slotfase kregen Decheiver en zijn staf een goed beeld van de tegenstander van maandag. Decheiver: “Het is een ploeg die het moet hebben van hard werken met veel fysiek sterke spelers. Bovendien hebben ze met Khalouta een goede aanvaller in huis gehaald. We gaan uiteraard voor de winst, hopelijk samen met de twaalfde man. De steun van het publiek kan het team zeker nu echt heel erg goed gebruiken.”

Heb je nog geen kaart(en) voor maandag, maar wil je spelers en staf wel komen steunen? Dat kan! Klik hier om je ticket(s) te bemachtigen!