Met een fitte, gretige selectie begint Go Ahead Eagles over twee dagen aan het Play-Offs-avontuur van 2019. Nu al kochten bijna 9.000 mensen een kaartje voor het eerste duel van het tweeluik met FC Den Bosch. Was het maar alvast zondag…

Woorden die trainer John Stegeman kan onderschrijven. “Ja, we hebben lang toegeleefd naar deze wedstrijd. Dat heb je ook wel een beetje kunnen zien aan onze laatste wedstrijden waarin er niet zoveel meer op het spel stond. Dat is nu natuurlijk helemaal anders. Nu moeten we er staan.”

Tekst gaat verder onder foto.

De vrije trap van Jeroen Veldmate die de halve finale van de Play-Offs veiligstelde, zondag precies een maand geleden. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles speelde vanzelfsprekend in de competitie tweemaal tegen FC Den Bosch. Beide keren werd er goed gespeeld, maar niet gescoord. Laat staan gewonnen. Stegeman: “Dan wordt het nu de hoogste tijd dat we ze verslaan. Hoe? Door te spelen zoals we altijd spelen. Als een team. Daar ligt onze grootste kwaliteit. Wij hebben niet de breedste selectie of de beste spelers, integendeel. Die uitstekende 5e plek is echt een teamprestatie, behaald met steun van de supporters.”

Het door Stegeman geroemde team kent zondag geen noodgedwongen afwezigen. Richard van der Venne (had voetblessure) is inzetbaar en ook Bruno Andrade (knie) keert terug in de wedstrijdselectie. “We verheugen ons vooral heel erg op de wedstrijden tegen FC Den Bosch”, aldus John Stegeman. “Garanties op basis van de competitie heb je niet, er kan van alles gebeuren. Dat heb je kunnen zien in de eerste ronde. Almere wint de vierde periode, boekt acht zeges op een rij, maar wordt toch gelijk uitgeschakeld. Kortom: niets is te voorspellen. Wij moeten er gewoon vol voor gaan met het publiek achter ons. Vier finales, te beginnen met de eerste.”

Tekst gaat verder onder foto.

Richard van der Venne is inzetbaar tegen de club waar hij in de jeugd speelde. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles trof FC Den Bosch eerder dit seizoen tijdens de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Op 14 december 2018 bleef het 0-0 in De Adelaarshorst. Op vrijdag 3 mei troffen beide teams elkaar in Stadion De Vliert tijdens de laatste speelronde van seizoen 2018/2019 in de Keuken Kampioen Divisie. De Bosschenaren zegevierden met 2-0 door doelpunten van Amine Khammas (kort voor rust) en Vincent Vermeij in de blessuretijd van de tweede helft.

Voor de wedstrijd van zondag zijn al bijna 9.000 kaarten verkocht! Er zijn dus nog tickets beschikbaar, maar het gaat echt om de laatsten! Heb je een seizoen- of clubkaart? Sla dan nog snel je slag via deze link.

In samenwerking met ZPRESS brengen we een speciale Matchday! uit van Go Ahead Eagles-FC Den Bosch. Met op de cover de leukste ingestuurde foto’s! Scoor jouw exemplaar bij alle ingangen en horecapunten van het stadion. Op=op!

Tot slot!

Tot slot: de wedstrijd is bijna uitverkocht en begint vroeg (12:15 uur). Ga dus op tijd naar de tourniquets, om lange wachtrijen (en het missen van de Sfeeractie of zelfs de aftrap!) te voorkomen! Hier vind je alle informatie in tekst en beeld.