Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – FC Groningen

De fantastische wisselwerking tussen de supporters op de tribunes en de spelers op het veld. Het leidde dit seizoen in De Adelaarshorst al tot de nodige heroïsche gevechten en spektakelstukken. Het contrast met de wedstrijd van aanstaande zondag kan dan ook bijna niet groter zijn. Go Ahead Eagles – FC Groningen wordt noodgedwongen voor lege tribunes gespeeld.

“In een stadion waar het publiek vol achter ons staat, kunnen we vaak nét dat kleine beetje extra geven”, weet ook Kees van Wonderen. “Los daarvan is het natuurlijk gewoon fantastisch om in zo’n entourage te spelen. Maar we leven helaas in een rare tijd. We zullen ook dit verlies moeten nemen en aanstaande zondag zo goed mogelijk met de omstandigheden om moeten gaan.”

Voor lege tribunes neemt Go Ahead Eagles het vanaf 12:15 uur op tegen FC Groningen. “Een tegenstander die ik hoog inschat”, aldus Van Wonderen. “Ja, we kunnen terugkijken op een mooie reeks resultaten. Maar we moeten ook beseffen dat de verschillen heel klein waren in de wedstrijden die we wonnen. Doordat alles bij ons klopte, is het ons gelukt om van Vitesse, Heracles Almelo en Fortuna Sittard te winnen. Ook tegen FC Groningen zullen we er dus alle energie in moeten gooien om tot een goed resultaat te komen. We kunnen het ons niet veroorloven dat er bewust of onbewust een gevoel van gemakzucht in het team sluipt, al zit het niet in het karakter van onze spelers om er te gemakkelijk over te denken.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fortuna Sittard

Bovendien meent Van Wonderen dat FC Groningen over veel meer kwaliteiten beschikt dan de 15e plaats op de ranglijst doet vermoeden. “Ze hebben een goed elftal met diepgang, individuele kwaliteiten en scorend vermogen. Afgelopen zomer zijn er echter een hoop spelers ‘ververst’, waardoor het soms wat langer zoeken is om de sleutel te vinden waardoor alles in elkaar valt. Dat zag je bij ons vorig seizoen ook. Soms kan het snel gaan, maar soms kan het ook even duren voordat de puzzel is gelegd. FC Groningen beschikt echter over te veel kwaliteiten om een heel seizoen in de onderste regionen van de ranglijst te bivakkeren.”

Go Ahead Eagles kan aanstaande zondag geen beroep doen op de niet fitte Bas Kuipers, Marc Cardona, Ogechika Heil, Sam Crowther en Turan Tuzlacik. Daarentegen sluit Frank Ross weer aan bij de wedstrijdselectie. De Schot maakte vorige week donderdag in de oefenwedstrijd tegen SV Meppen zijn eerste wedstrijdminuten en is ook tegen FC Groningen eventueel inzetbaar.

Go Ahead Eagles V Fortuna Sittard Dutch Eredivisie

“Nog geen half uur, maar we zouden Frank bijvoorbeeld in de slotfase in kunnen zetten als de wedstrijd om creativiteit vraagt”, geeft Van Wonderen aan. “Frank kan vrijuit trainen en spelen. Het is mooi dat hij weer een volgende stap kan zetten als je ziet wat hij er de afgelopen periode allemaal voor heeft gedaan om fit te worden.”

Terug naar overzicht