Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard

Zondagavond om 20:00 uur sluiten Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard de elfde speelronde van de Eredivisie af. De thuisploeg bivakkeert op de 10e plaats van de ranglijst, met vier punten voorsprong op Fortuna Sittard, die 16e staan. De Limburgers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Beide teams komen uit een succesvolle bekerwedstrijd. Fortuna Sittard won thuis gemakkelijk van TOP Oss, terwijl Go Ahead Eagles een 0-2 overwinning boekte in Almere. “Het oogde wellicht zakelijk, maar dat viel reuze mee”, begint Kees van Wonderen. “We hebben zeker niet op halve kracht gespeeld. Over de eerste helft konden we tevreden zijn; we hadden veel balbezit en gaven, behoudens een verkeerde terugspeelbal, niets weg. In de tweede helft werden we veel slordiger en gaven we Almere City de kans om terug te komen in de wedstrijd. Dat was onnodig. Waar dat dan aan ligt, is lastig te zeggen. Het lijkt me geen gemakzucht. Hoe dan ook, de volgende ronde is behaald en daar ging het om.”

Het is niet het eerste succesje dat Go Ahead Eagles de laatste weken bij kon schrijven. “We zitten in een prettige fase”, beaamt Van Wonderen. “Ten eerste zijn de resultaten goed, met zeven punten uit drie competitiewedstrijden. Maar daarnaast hebben we te maken met een fitte groep met ‘meerdere smaken’. Dat hebben we woensdag in Almere kunnen zien. Voor een trainer is het fijn dat je keuzes hebt in de selectie, elke speler kan een bijdrage leveren aan het team. Voor een individuele speler is dat ook fijn om te beseffen.”

Netherlands: Almere City Fc Vs Go Ahead Eagles

Met die uitgebalanceerde spelersgroep treedt Go Ahead Eagles zondagavond aan tegen Fortuna Sittard in een nagenoeg uitverkochte Adelaarshorst (klik hier voor de laatste wedstrijdkaarten die nog beschikbaar zijn). “In die wedstrijd kan je een heel mooie stap zetten”, aldus Van Wonderen. “Het is een directe concurrent van ons die we op afstand kunnen zetten. Vorige week, tegen Willem II, speelde Fortuna een goede wedstrijd: ze konden daar ook gewoon winnen. Het geeft andermaal aan dat de verschillen in deze competitie erg klein zijn en dat alles moet kloppen in zo’n wedstrijd. Als je punten verspeelt, blijf je in ‘dat gevecht onderin’ zitten. We gaan er alles aan doen om dat te voorkomen.”

En dat zal dus geen gemakkelijke opgave worden, volgens de coach. “Fortuna is een gevaarlijke ploeg die het bijvoorbeeld prima doet bij spelhervattingen. Ook hun opkomende backs, vaak Owusu en Cox, zijn een belangrijk wapen van Fortuna. Tactisch zijn ze goed op elkaar ingespeeld, wij moeten daar scherp op zijn.” Van Wonderen moet het tegen Fortuna Sittard nog steeds doen zonder Jacob Mulenga, die nog teveel last heeft van zijn knie, terwijl ook Turan Tuzlacik, Frank Ross en Sam Crowther nog geblesseerd zijn. Isac Lidberg is nog geschorst, waar Giannis Botos zijn schorsing heeft uitgezeten en weer bij de wedstrijdselectie zit.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo
Terug naar overzicht