Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – PEC Zwolle

Honderden Eagles-supporters stonden vanmorgen langs de kant van het trainingsveld van De Adelaarshorst om spelers en staf van de eerste selectie met sfeeracties een extra boost te geven in aanloop naar de wedstrijd van morgen. Die wedstrijd van morgen is niet zomaar een competitieduel, want PEC Zwolle brengt een bezoek aan de Vetkampstraat voor de tweede IJsselderby van het seizoen.

Met twee gelijke spelen en twee overwinningen begon PEC Zwolle goed aan kalenderjaar 2024. “Misschien hebben ze zelfs wel te weinig punten gepakt, aangezien ze tegen sc Heerenveen en AZ op voorsprong stonden, maar die wedstrijden alsnog in blessuretijd gelijkspeelden”, meent René Hake. “Voor de winterstop hadden ze een mindere periode, maar na de winterbreak zijn ze opgekrabbeld en hebben ze het goed gedaan. Ik vind dat PEC Zwolle over een goed voetballende ploeg met veel technisch vaardige spelers beschikt.”

De IJsselderby van morgen betreft een duel tussen twee ploegen die na twintig speelrondes op de zesde en achtste plaats van de Eredivisie terug te vinden zijn. “Kijkend naar de stand staat zowel Go Ahead Eagles als PEC Zwolle er goed voor”, weet ook Hake. “Het is prachtig dat beide clubs in het linkerrijtje staan. Dat geeft het affiche van morgen nog meer gezicht. Hopelijk wordt het een wedstrijd om van te genieten. Het is altijd afwachten hoe onze speelwijze uiteindelijk in de wedstrijd tot uiting komt, maar gezien de emotie die rond de IJsselderby hangt, verwacht ik er wel het nodige van.”

Go Ahead Eagles moet het morgen doen zonder Philippe Rommens en Pim Saathof, die beiden geblesseerd zijn. Ook Willum Willumsson ontbreekt in de wedstrijdselectie als gevolg van een schorsing naar aanleiding van de rode kaart die hij afgelopen zondag ontving tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Ben je morgen niet aanwezig in De Adelaarshorst? Go Ahead Eagles – PEC Zwolle begint om 12:15 uur en is te volgen via de volgende mediakanalen:

Terug naar overzicht