Zaterdag 10 februari | 13:00 uur

Nog รฉรฉn dag...

Zaterdag 10 februari | 16:35

Vooruitblik! ๐Ÿ‘€

Honderden Eagles-supporters stonden vanmorgen langs de kant van het trainingsveld van De Adelaarshorst om spelers en staf van de eerste selectie met sfeeracties een extra boost te geven in aanloop naar de wedstrijd van morgen. Die wedstrijd van morgen is niet zomaar een competitieduel, want PEC Zwolle brengt een bezoek aan de Vetkampstraat voor de tweede IJsselderby van het seizoen.

Leesย hierย de vooruitblik van Renรฉ Hake op Go Ahead Eagles – PEC Zwolle.

Zaterdag 10 februari | 20:00

Korting in Fanstore en webshop ๐Ÿ›’

In de Fanstore en deย webshop van Go Ahead Eagles is de paarse trainingskleding aan te schaffen met een korting van 35 procent. De Fanstore is morgen geopend van 10:45 tot 12:15 uur รฉn tot รฉรฉn uur na afloop van Go Ahead Eagles – PEC Zwolle.

Alle overige wedstrijdinformatie met betrekking tot de IJsselderby kun je hier lezen.

07:30

๐Ÿฆ… MATCHDAY!

11:45

Dit zijn de Eagles die starten!

1'
aftrap

De aftrap in een zinderende Adelaarshorst!

Een werkelijk prachtig doek van het sfeerteam tijdens de spelersopkomst is het startschot van de IJsselderby. Inmiddels heeft PEC Zwolle afgetrapt. Komoptan, Eagles! โค๏ธ๐Ÿ’›

6'
penalty

Penalty Go Ahead Eagles!

Na een steekpass van Bobby Adekanye komt Oliver Edvardsen door aan de rechterkant, waarna hij wordt gevloerd door doelman Schendelaar. Higler legt de bal op de stip!

7'

Mis...

Jasper Schendelaar stopt de strafschop van Victor Edvardsen.

10'

Poeh, kans voor PEC!

Een steekbal vanaf de rechterkant van het veld bereikt de doorgelopen Elliano Reijnders, die een dot van een kans krijgt. Hij schiet gelukkig naast.

15'

Afstandsschot van Breum!

Een goede aanval van Go Ahead Eagles heeft Jakob Breum als eindstation. De Deen mikt een paar meter naast.

23'

Daar komen we goed weg...

Een schot van Davy van den Berg wordt gekeerd door Jeffrey de Lange, maar de rebound is voor Lennart Thy. De Duitser scoort, maar staat nรฉt buitenspel. Het blijft 0-0.

37'

Niet goed, wel spannend

In de eerste 37 minuten kent de wedstrijd nog maar weinig kansen. Het duel is in evenwicht en Go Ahead Eagles zoekt wel de aanval, maar op de strafschop na levert dat nog geen kansen op.

45+5'

Grote kans, vlak voor rust!

Een vrije trap van Mats Deijl belandt in de muur. In de nastoot krijgen Jamal Amofa en Evert Linthorst de bal er ook niet in.

45+5'
rust

Het is rust

Het is 0-0 als de spelers aan de thee gaan. Gassen in de tweede helft, Eagles!

46'

Begin tweede helft!

Alles geven, Eagles!

47'

Meteen de eerste Eagles-kans!

Een goede aanval eindigt met een gevaarlijke voorzet richting Evert Linthorst, die de bal nรฉt niet weet te raken.

54'

Ollie valt geblesseerd uit...

Helaas… Oliver Edvardsen moet met een blessure het veld verlaten. Dat maakt wel het debuut mogelijk van Sรธren Tengstedt. Pak ze!

57'

De wedstrijd komt los!

Op het veld รฉn op de tribunes is het vuurtje aangewakkerd. Een kopbal van dichtbij van Mats Deijl belandt in de handen van doelman Schendelaar. Bovendien wordt hij afgevlagd voor buitenspel.

58'
geel

Spijkerharde overtreding Van Polen

PEC-aanvoerder Bram van Polen begaat een harde overtreding op Jakob Breum, en ontvangt daarvoor terecht geel.

64'

PEC Zwolle wisselt

Elliano Reijnders verlaat het veld voor Kaj de Rooij.

67'

Afstandsschot van Namli

Younes Namli probeert het eens van afstand en raakt de bal niet slecht. Jeffrey de Lange kan de bal overkijken.

67'
geel

Geel voor Blomme

Xander Blomme haalt een veelbelovende aanval van PEC eruit en ontvangt daarvoor geel.

70'

Wissels aan beide kanten

Bij PEC Zwolle verlaat Nick Fichtinger het veld voor Filip Krastev.

Aan Eagles-kant worden Jakob Breum en Xander Blomme gewisseld voor Thibo Baeten en Enric Llansana. Kom op, boys!

75'
geel

Tweede geel voor PEC

Ook Younes Namli gaat op de bon. Hij houdt Tengstedt vast tijdens een veelbelovende aanval.

76'

PEC is gevaarlijk...

Een goede actie aan de rechterkant van Younes Namli stelt Bram van Polen in stelling om te schieten. Zijn poging zeilt net over.

77'
goal_tegenstander

Doelpunt PEC

Het is 0-1. Een ongelukkig moment in de Eagles-verdediging zorgt ervoor dat Thy alleen op De Lange kan afgaan. De Duitser faalt niet en scoort de openingsgoal.

79'

Wรกt een kans!

Een schitterende pass van Mats Deijl stelt Victor Edvardsen in stelling om uit te halen. De spits schiet keihard op doelman Schendelaar.

82'

Bobby met de kans!

Een afgeslagen corner belandt bij Bobby Adekanye, die schiet. De buitenspeler schiet hoog over.

83'

Finn Stokkers in de ploeg!

Go Ahead Eagles mรณet scoren, dus wisselt Hake aanvallend. Jamal Amofa maakt plaats voor Finn Stokkers.

90'

Stokkers met de vrije trap

Finn Stokkers gaat achter een vrije trap staan op een interessante plek. De spits mikt nรฉt over…

90+1'

Oh, wat een kans nog!

Finn Stokkers komt in een kansrijke positie en schiet, maar doelman Schendelaar maakt zijn doel goed klein en voorkomt de gelijkmaker.

90+7'
penalty

PENALTY VOOR GO AHEAD EAGLES!

In de absolute slotfase krijgt Go Ahead Eagles haar tweede strafschop van de wedstrijd. Wat een moment…

90+9'
goal_gae

HIJ SCOORT!

JA, HIJ BENUT HEM! HET IS GELIJK!

90+11'
eindsignaal

Afgelopen!

Vooraf ging Go Ahead Eagles vรณl voor de overwinning, maar met het doelpunt in ’the dying seconds’ zal het gelijkspel toch gevierd worden door het Eagles-publiek!

14:45

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 1-1 (0-0)

77โ€™ Lennart Thy 0-1
90+9′ Mats Deijl 1-1

Scheidsrechter: Dennis Higler

Gele kaart: Xander Blomme, Thibo Baeten (beiden Go Ahead Eagles), Bram van Polen, Younes Namli (beiden PEC Zwolle)

Bijzonderheid (7′): Victor Edvardsen mist strafschop

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa (83โ€™ Finn Stokkers), Joris Kramer, Bas Kuipers; Xander Blomme (71โ€™ Enric Llansana), Evert Linthorst; Bobby Adekanye, Oliver Edvardsen (54โ€™ Sรธren Tengstedt), Jakob Breum (71โ€™ Thibo Baeten); Victor Edvardsen.

PEC Zwolle: Jasper Schendelaar; Bram van Polen, Sam Kersten, Thomas Lam, Anselmo Garcรญa Mac Nulty; Younes Namli, Nick Fichtinger (70โ€™ Filip Krastev), Davy van den Berg, Odysseus Velanas (86โ€™ Anouar el Azzouzi); Lennart Thy, Eliano Reijnders (64โ€™ Kaj de Rooij).