Morgen is het eindelijk zover en barst het voetbalfeest dat de Keuken Kampioen Divisie heet eindelijk los. Het is bij voorbaat al een bijzonder seizoen voor Go Ahead Eagles, namelijk de 100e op de plek die we sinds jaar en dag kennen als de Vetkampstraat.

De eerste wedstrijd op deze inmiddels heilige voetbalgrond was tegen VOC Rotterdam (meer daarover in de Matchday! van morgen in de bijdrage van Stichting Niet te Kraken), maar het tweede duel maakt het affiche van morgen historisch zeer verantwoord, namelijk: MVV-thuis.

Tekst gaat verder onder foto.

Beeld uit het eerdere onderlinge treffen van 2019: Maarten Pouwels heeft zojuist de 2-0 gemaakt. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Concurrenten
Bijna 100 jaar later staat het affiche Go Ahead Eagles – MVV op het programma in de Eerste Divisie. Ook een treetje lager zijn beide clubs concurrenten, ditmaal in de strijd om het bereiken van de Play-Offs.

De laatste deelname van tegenstander MVV aan het seizoenstoetje dateert alweer van 2017. Pas in de finale vervloog de Eredivisiedroom door een zeer nipte nederlaag over twee wedstrijden tegen rivaal Roda JC (0-0, 1-0). De 10e en 12e plaats op de eindranglijst van de afgelopen twee seizoenen bleken niet genoeg voor een nieuw nacompetitie-avontuur.

Tekst gaat verder onder video.

Aan hoofdtrainer Fuat Usta dus de schone taak de Sterrendragers terug te brengen naar de subtop. De voormalige assistent-trainer nam deze zomer het stokje over van cultuurbewaker Ron Elsen, die de afgelopen vijf jaar aan het roer stond. Elsen ging verder als technisch directeur.

In die hoedanigheid trok Elsen spelers aan van niet de minste clubs. Zo kwamen Jerome Déom (werd vorig seizoen al gehuurd) en Enes Mahmutovic (huur) over van respectievelijk Standard Luik en Middlesbrough. Laatstgenoemde zal waarschijnlijk echter niet in actie komen in De Adelaarshorst; de Luxemburgse international is geblesseerd.

Tekst gaat verder onder foto.

Adrian Edqvist, hier in actie tijdens de voorbereiding, is een van afwezigen bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Prachtige mat
Aan de kant van Go Ahead Eagles ook een blessure in de defensie: aanvoerder Jeroen Veldmate kampt met een achillespeeskwetsuur. Daarnaast liep Adrian Edqvist vorige week een hoofdblessure op, die een stokje steekt voor zijn officiële debuut in de wedstrijdselectie. Wout Droste, tegen Konyaspor nog afwezig door een knieblessure, is er wel weer bij.

“Ik ben blij dat de voorbereiding erop zit en we morgen weer voor de punten gaan spelen”, zegt trainer Jack de Gier. “Niet dat ik negatief terugkijk op de oefenperiode – integendeel – maar officiële wedstrijden zijn natuurlijk het mooiste om te spelen. De ploeg heeft er zin in: veel kaarten verkocht, mooi affiche, prachtige mat. Laat het maar morgen zijn!”

Tekst gaat verder onder foto.

Alexander Bannink staat morgen in de basis en voltooit daarmee een uniek kwartet: uitkomen in competitieverband voor alle vier de Overijsselse profclubs. (Foto: Erik Pasman)

Wedstrijdinformatie:

1) Er zijn al bijna 8.500 kaarten verkocht voor de wedstrijd van morgen. Voor seizoen- en clubkaarthouders geldt een speciaal actietatief! Seizoenkaarthouders kunnen maximaal 4 kaarten bijkopen voor maar €5,- per stuk. Clubkaarthouders betalen een tientje per kaart. Meer informatie onderaan dit bericht.

2) Vergeet niet morgen een Matchday! te scoren bij de ingangen en horecapunten van het stadion! Met een aantal ‘gouwe ouwe’ en nieuwe rubrieken:
– Vetkampstraat Top-20
– Matchday! Quiz (let op: onvoorstelbaar uitdagend)
– Spelerspaspoort
– Ziel & Zaligheid

3) Hopelijk gaat morgen de ballenactie van start! Meer informatie: klik hier