Eerste Selectie

Vooruitblik sc Heerenveen – Go Ahead Eagles (1/8 finale bekertoernooi)

Drie dagen na de eerste competitiewedstrijd van 2022, komt Go Ahead Eagles morgenavond opnieuw in actie. Dit keer reizen spelers en staf af naar Friesland, waar sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion de tegenstander is in de achtste finale van het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

“Nee, het was geen duel waar we een warm gevoel aan over hebben gehouden”, zegt Kees van Wonderen over de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van afgelopen zaterdag, die in een 0-2 nederlaag eindigde. “RKC creëerde weinig, maar dat gold ook voor ons. Verdedigend kenden we weinig problemen, maar we leidden helaas wél zelf de twee tegengoals in. Een dag later hebben we de wedstrijd geanalyseerd en besproken wat er richting het duel met Heerenveen anders moet. Tegen RKC was het met name in de eerste helft allemaal veel te steriel wat we lieten zien.” Met de achtste finale van het bekertoernooi voor de deur, is er geen tijd om lang in mineur te blijven. “We hebben dit seizoen goede wedstrijden gespeeld, maar zitten nu even in een fase dat het minder soepel loopt”, vervolgt Van Wonderen. “Dat kan meerdere oorzaken hebben: het kan aan onszelf liggen, aan de kracht van de tegenstander of aan personele problemen. Momenteel missen we met Marc Cardona, Martijn Berden, Giannis Botos en Sam Crowther de nodige aanvallende spelers. Van dat soort blessuregevallen hebben we er nu gewoon eigenlijk net iets teveel.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Rkc Waalwijk

Met bekertegenstander sc Heerenveen treft Go Ahead Eagles morgenavond dezelfde opponent die op 13 augustus 2021 te gast was in De Adelaarshorst tijdens de rentree in de Eredivisie. “Ja, ik denk dat wij als team verder zijn dan tijdens de eerste speelronde van het seizoen”, geeft Van Wonderen aan. “We hebben meer ervaring en weten inmiddels wat we kunnen verwachten op het hoogste niveau. Bovendien hebben we laten zien dat we ons ook tegen sterke Eredivisieploegen goed kunnen verweren. Ondanks het verschil in mogelijkheden, kunnen we dus ook competitief zijn aan Heerenveen, alleen kunnen er zich altijd ontwikkelingen voordoen waardoor je minder voor de dag komt dan gehoopt, zoals bijvoorbeeld tegen RKC. Neemt niet weg dat niemand ons vooraf na 19 speelrondes op de huidige plaats op de ranglijst had verwacht. Over het geheel genomen zie ik dus zeker progressie binnen ons team.”

Fotografie: Erik Pasman

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Sc Heerenveen
Terug naar overzicht