Aanstaande zondag brengt Go Ahead Eagles een bezoek aan het Rabobank IJmond Stadion voor het uitduel tegen Telstar. Gesteund door 252 supporters in het uitvak willen spelers en staf de sterke reeks in de competitie voortzetten.

Go Ahead Eagles bleef namelijk de laatste zes competitiewedstrijden ongeslagen (vier zeges, twee remises) en hield de afgelopen drie wedstrijden ‘de nul’. Het toeval wil dat de Deventer ploeg afgelopen seizoen ook na vier overwinningen en twee remises de bus naar Velsen-Zuid instapte. Destijds werd het 3-1 voor Telstar.


Orhan Džepar gaat zondag op bezoek bij zijn voormalige club. In het seizoen 2016/2017 werd hij verhuurd aan Telstar. (Foto: Erik Pasman)

Trainer John Stegeman kijkt niet naar het verleden. Zeker niet naar vorig seizoen, maar ook niet naar de reeks van de afgelopen zes wedstrijden. “Wat geweest is, is geweest”, zegt hij resoluut. “Je leert van de wedstrijden die je speelt, maar het gaat altijd om de volgende. En onze volgende finale is die tegen SC Telstar. Een ploeg die degelijk in elkaar zit en met bijvoorbeeld Ondaan spelers heeft die het verschil kunnen maken. Sowieso – en dat heb ik al eens eerder gezegd – vind ik het niveauverschil in de Keuken Kampioen Divisie erg klein.”

Een groot niveauverschil was er – logischerwijs – wel afgelopen woensdag, toen Go Ahead Eagles in de beker met 3-0 onderuit ging bij AFC Ajax. “Een leerzame wedstrijd, waarin we helaas kansloos waren”, vindt Stegeman twee dagen later. “Leerzaam omdat Ajax zo speelde als wij willen spelen in de Keuken Kampioen Divisie: dominant in balbezit én bij balverlies. Ajax deed dat heel goed. Wij zijn op ons niveau nog niet zo ver, maar daar werken we elke dag hard aan. Wat ik positief vond aan de bekerwedstrijd was dat we elkaar niet in de steek hebben gelaten. Ook na de 3-0 in de 62e minuut bleven we knokken. Dat is een compliment waard.”

Op vrijdag stond een verlengde hersteltraining gepland. Paco van Moorsel, die het uitduel met Ajax moest missen vanwege ziekte, sloot hierbij weer aan. Op de al langer geblesseerden Bruno Andrade en Joey Groenbast na kan Stegeman zondag beschikken over een volledige selectie.


Foto: Jeffrey Hurenkamp

Onder leiding van voormalig Eagles-trainer Mike Snoei kende tegenstander Telstar vorig seizoen een ijzersterke jaargang. De Velsenaren eindigden in de Eerste Divisie op de zesde plaats met 61 punten uit 38 wedstrijden en plaatsten zich daarmee voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De dadendrang van de Velsenaren stond daarmee in schril contrast met de sportieve prestaties tijdens de voorgaande jaren, waarin Telstar steevast in het rechterrijtje was geëindigd.

De deelname aan de play-offs bleef afgelopen seizoen echter beperkt tot één ronde. Nadat Telstar op basis van de eindrangschikking de eerste ronde mocht overslaan, was De Graafschap in de tweede ronde de sterkste partij (3-2 in Velsen-Zuid, 4-2 in Doetinchem). Dat het sportieve tij vorig seizoen duidelijk was gekeerd in het Rabobank IJmond Stadion, ondervond ook Go Ahead Eagles. Op 3 november 2017 zegevierden de Velsenaren met 3-1.

Dit seizoen is het letterlijk alles of niets voor Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. De Velsenaren wonnen vier keer en verloren zeven keer, maar speelden nog geen enkele keer gelijk.

Go Ahead Eagles wordt in Velsen-Zuid gesteund door 252 uitsupporters. Ben je er niet bij in het Rabobank IJmond Stadion? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl