De Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles had vandaag de wind stevig in de rug. Het onstuimige weer weerhield de jeugdteams er niet van om dadendrang te tonen en de mouwen eens flink op te stropen. Resultaat: zeges voor Onder-19, Onder-15 en Onder-13, terwijl Onder-17 een vroeg opgelopen achterstand kort voor tijd ongedaan maakte en gelijkspeelde.

Onder-19 stelt zege in slotfase veilig
Go Ahead Eagles Onder-19 won op sportpark De Zandweerd in Deventer met 4-2 van VVV-Venlo O19 in de Eerste Divisie-laag. “De eerste helft gaven we weinig weg”, zag O19-trainer Jan Kromkamp. “Met uitzondering van één moment, waarbij we gered werden door onze doelman Jay Gorter. Zelf kwamen we er aantal keer goed doorheen, maar dan was uiteindelijk de eindpass net niet op maat.” Op aangeven van Zakaria Eddahchouri opende Samuel Wakana kort voor rust alsnog de score, waarna Go Ahead Eagles Onder-19 redelijk snel na rust de voorsprong verdubbelde via Iede Schokker: 2-0. De oudste Eagles-lichting liet de Limburgers echter terugkomen in de wedstrijd (2-2).


 
In de slotfase luisterde Said Hamulic zijn debuut voor Go Ahead Eagles Onder-19 op met een treffer, waarna een doelpunt van Zakaria Eddahchouri de zege voor zijn team definitief veiligstelde: 4-2. Het waren echter niet alleen de eerste drie punten van de tweede seizoenshelft die Kromkamp tevreden stelden. “De instelling van onze spelers was vandaag top. Bovendien werden in het veld de goede keuzes gemaakt. Als het team goed staat, dan kunnen spelers ook individueel excelleren op hun eigen positie. Voor een trainer is dat een genot om naar te kijken.”

Onder-17 sleept gelijkspel uit het vuur
In de Eerste Divisie-laag speelde Go Ahead Eagles Onder-17 met 1-1 gelijk tegen Hollandia O17. Het team van O17-trainer Uǧur Yildirim kwam op sportpark De Zandweerd al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. “De eerste de beste bal op doel was gelijk raak. Een vrije trap van Hollandia ging er via de kluts in. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurde ons wel.” Toch was Yildirim over het vervolg van de wedstrijd zeker niet ontevreden. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar wisten de mogelijkheden die we kregen niet te verzilveren. Op een gegeven moment wisselden we door en stonden we met vijf aanvallers op het veld.”


 
Ondanks een rode kaart voor Lateef Omidiji werd de aanvalsdrang van Go Ahead Eagles beloond met de gelijkmaker van Morris Broekhof. “We hadden meer verdiend, maar als je in de laatste minuut gelijk maakt, moet je uiteindelijk alsnog blij zijn met een punt”, aldus Yildirim, die onder meer de O15-spelers Milan Berenschot en Bruno van den Dungen vandaag de kans gaf om zich te tonen in Onder-17.

Onder-15 pakt draad van voor de winterstop weer op
Go Ahead Eagles Onder-15 ging vandaag tijdens de eerste competitiewedstrijd na de winterstop door met wat het ook vóór de winterstop al veelvuldig deed: winnen in de Tweede Divisie D. Tegenstander Quick ’20 O15 werd op sportpark De Muggert in Wesepe ruimschoots verslagen: 5-0. “We speelden met veel druk op de bal en zaten heel kort op de tegenstander”, zei O15-trainer Tristan Berghuis, die zag hoe zijn backs goed gebruik maakten van de ruimtes op het veld. “We probeerden constant het spel van links naar rechts en van rechts naar links te verplaatsen. Dat viel soms niet mee vanwege de stevige wind, maar er kwamen ook een paar mooie goals uit voort.”


 
De openingstreffer van Go Ahead Eagles Onder-15 kwam tot stand doordat Ibrahima Kouyate en voorzet van Dinand Burgmeijer vanaf de rechterkant tegen de touwen kopte. De tweede goal was een prachtig schot van dertig meter van linksback Brian Goudbeek. “Na rust maakten we al snel 3-0 en zag je het geloof bij Quick ’20 wegvloeien”, constateerde Berghuis. “In een iets lager tempo dan voor de rust hebben we de wedstrijd vervolgens goed uitgespeeld en nog twee keer gescoord.”

Strijdlust en collectief helpen Onder-13 aan zege
Go Ahead Eagles Onder-13 won op sportpark De Muggert met 2-0 van FC Volendam O13. O13-trainer Jip Ellenbroek zag zijn team sterk aan het duel in de Eerste Divisie-hoog beginnen. “Zoals wel vaker dit seizoen legde ons team veel energie in de wedstrijd. FC Volendam had zo’n vijf jongens in het veld staan die een kop groter zijn dan onze spelers, maar desondanks zaten we kort op de tegenstander. Daardoor kreeg FC Volendam geen seconde de tijd kregen om de goede keuzes te maken. We kwamen er een paar keer voetballend goed doorheen, maar helaas was onze eindpass net niet nauwkeurig genoeg.”


 
Met de wind letterlijk in de rug scoorde Go Ahead Eagles Onder-13 na rust wél twee keer. Eerst was het Mikai Özcan die diep werd gestuurd, met zijn linkerbeen tegen de keeper schoot, maar vervolgens in de rebound met zijn rechterbeen afrondde. Daarna was het Tim Adam die een fout van de Volendammers afstrafte en met de binnenkant van zijn voet de bal langs de keeper schoof: 2-0. “Ik heb vandaag genoten van de strijdlust in het veld”, zei Ellenbroek, die met zijn team zes punten haalde uit de eerste drie competitieduels na de winterstop. “Ondanks dat we qua lengte niet het grootste team hebben, hebben we vandaag gewonnen door de tegenstander als collectief tegemoet te treden.”


W
edstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles Onder-19 – VVV-Venlo Onder-19 4-2 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Zakaria Eddahchouri, Said Hamulic, Iede Schokker, Samuel Wakana

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles Onder-17 – Hollandia Onder-17 1-1 (0-1)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Morris Broekhof

Tweede Divisie D:
Go Ahead Eagles Onder-15 – Quick ’20 Onder-15 5-0 (2-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Ivan van den Berg, Brian Goudbeek, Ibrahima Kouyate, Robbin Weijenberg, Simon Zweers

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles Onder-13 – FC Volendam Onder-13 2-0 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Tim Adam, Mikai Özcan

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.