Winst Go Ahead Eagles tijdens heerlijk avondje Terwolde

Vanavond wist Go Ahead Eagles met 2-0 te winnen van NK Lokomotiva Zagreb. De wedstrijd, die werd onderverdeeld in ‘vier helften van 30 minuten’, werd beslist door doelpunten van Bobby Adekanye en Finn Stokkers.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Go Ahead Eagles. Een goede hoekschop kwam terecht op het hoofd van José Fontán, die vervolgens dicht bij zijn eerste officieuze Eagles-doelpunt was. De kopbal van de Spanjaard stuiterde echter over. Enkele minuten later was Lokomotiva Zagreb voor het eerst gevaarlijk. Op een inzet van Sandro Kulenovic wist doelman Jeffrey de Lange knap redding te brengen.

Vlak voor de eerste drinkpauze kon Bas Kuipers nog voor de openingstreffer zorgen, maar de aanvoerder zag zijn kopbal voorlangs gaan. De drinkpauze die daarop volgde deed de spelers in het rood-geel heel goed. In de zeven minuten na de korte onderbreking reeg Go Ahead Eagles de kansen aaneen, maar Lidberg, Rommens én Kuipers wisten het net niet te vinden. In de 10e minuut van het tweede gedeelte van de eerste helft was het dan eindelijk raak. Bobby Adekanye kwam door aan de linkerkant en schoof koelbloedig de 1-0 binnen.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Nk Lokomotiva Zagreb

In het restant van het eerste uur waren beide ploegen nog een aantal keer gevaarlijk. Bij Go Ahead Eagles vonden de pogingen van Jay Idzes en Isac Lidberg geen doel, terwijl bij Lokomotiva Zagreb aanvaller Art Smakaj niet wist te scoren. Vlák voor rust lukte dat Finn Stokkers wel. Daar ging een knappe assist van Bas Kuipers aan vooraf, die met een uiterste krachtsinspanning de bal panklaar legde voor Finn Stokkers. Laatstgenoemde bepaalde de ruststand op 2-0.

Met elf nieuwe namen begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft (de opstellingen zijn onderaan de pagina te vinden). Hoe levendig het half uur vóór de rust was, zo rustig verliepen de eerste dertig minuten ná rust. De bal was wel veel in het bezit van de Deventenaren, alleen werd dat niet omgezet in kansen. Milan Berenschot, jeugdexponent van Go Ahead Eagles, bracht daar verandering in. Hij kon uithalen uit een mooie steekbal vanuit het middenveld, maar de doelman van Lokomotiva Zagreb kon redding brengen.

Vijf minuten later kon Sven Jansen dat ook. Een schot van Ibrahim Aliyu zeilde strak in de hoek; tóch kon de Eagles-doelman buitengewoon knap redden. Later in de tweede helft kreeg Lokomotiva Zagreb nóg een aantal kansen. Wederom was het Ibrahim Aliyu die in scoringspositie kwam; zijn schot ging naast. Even later zeilde ook een vrije trap van de Kroaten naast het doel van doelman Jansen.

Na 100 minuten speeltijd had O21-speler Semir Ozturk iets héél moois in gedachten! De aanvaller probeerde met een geweldig schot vanaf de middenlijn de Lokomotiva-doelman te passeren, maar de inzet belandde op de paal. Hij zal er maar invliegen… De bezoekers uit Zagreb drongen nog wel aan, maar behoudens een aantal mogelijkheden ontstond er geen serieus doelgevaar, ook omdat Sven Jansen een aantal puike reddingen in huis had. Een poging van Pim Saathof vloog in de slotfase nét naast, waardoor het 2-0 bleef en Go Ahead Eagles de tweede zege van de oefencampagne bijschreef.

“Je bent met elkaar ergens mee bezig en je traint op bepaalde zaken”, vertelde coach René Hake na afloop van het duel. “Ik heb veel goede momenten gezien die daaruit voortkwamen; zowel aanvallend als verdedigend. De ploeg legde veel energie in de wedstrijd en wilde hard werken. In de omschakeling zag ik volle sprints om de veldbezetting weer op orde te krijgen. Dat zijn belangrijke constateringen, want daarmee verhoog je ook de fysieke gesteldheid van de spelers. Dit is ook de reden waarom we vandaag 120 minuten hebben gespeeld in plaats van 90 minuten. Zo bouw je de fysieke inspanning van het team goed op.”

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – NK Lokomotiva Zagreb 2-0 (2-0)
39′ Bobby Adekanye 1-0
55′ Finn Stokkers 2-0

Scheidsrechter: Hensgens
Bijzonderheid: De wedstrijd kende een speelduur van 4×30 minuten

Opstelling Go Ahead Eagles (eerste helft): Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jay Idzes, José Fontán, Bas Kuipers; Martijn Berden, Evert Linthorst, Philippe Rommens, Bobby Adekanye (45’ Jahnoah Markelo); Finn Stokkers, Isac Lidberg.

Opstelling Go Ahead Eagles (tweede helft): Sven Jansen; Luca Nikolai, Pim Saathof, Justin Bakker, Aventis Aventisian; Jahnoah Markelo (76′ Semir Ozturk), Xander Blomme, Enric Llansana (107′ Hugo Lacroix), Rashaan Fernandes (88′ Gijs Steinfelder); Robbin Weijenberg (90′ Stan ter Haar), Milan Berenschot (107′ Robbin Weijenberg).

Fotografie: Erik Pasman