Aanstaande zaterdag (31 augustus) spelen de jeugdploegen van Go Ahead Eagles hun eerste officiële wedstrijden van het seizoen. Onder-19, Onder-17, Onder-15 en Onder-13 spelen alle vier een bekerduel.

Go Ahead Eagles O19 – csv Apeldoorn O19

(poulefase, 13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-19 speelt zaterdagmiddag een bekerduel tegen streekgenoot csv Apeldoorn Onder-19. Het is voor Go Ahead Eagles O19 de eerste van drie bekerwedstrijden in de poule. De komende twee zaterdagen neemt de ploeg van Erik Zandstra het ook nog op tegen WHC O19 (uit) en Sportclub Deventer O19 (thuis). Go Ahead Eagles Onder-19 speelde in aanloop naar de bekerwedstrijden al een internationaal toernooi in Lochem, waar het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles brons pakte.

Tekst gaat verder onder foto

Go Ahead Eagles O17– DOS Kampen O17

(poulefase, 11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Net als Go Ahead Eagles Onder-19 speelt ook Go Ahead Eagles Onder-17 de komende drie zaterdagen poulewedstrijden in de beker. In het eerste duel zijn de leeftijdsgenoten van DOS Kampen de tegenstander van Onder-17. De ploeg van trainer Uğur Yıldırım speelt op woensdag 11 september een bekerduel tegen v.v. Hattem O17 en in de laatste poulewedstrijd, op zaterdag 14 september, is BWO O17 de tegenstander.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

VVV-Venlo O15 – Go Ahead Eagles O15

(voorronde, 12:30 uur, VVV-Venlo Jeugdcomplex, Venlo)

Voor Go Ahead Eagles Onder-15 wacht zaterdagochtend een reis naar Limburg, want daar is VVV-Venlo O15 de tegenstander. In tegenstelling tot Onder-19 en Onder-17 spelen de jongste jeugdteams van Go Ahead Eagles, de talenten van Onder-15 en Onder-13, geen poulewedstrijden in het bekertoernooi, maar direct vanaf het eerste duel volgens het knock-outsysteem.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles O13 – FC Emmen O13

(voorronde, 11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-13 oefende de afgelopen tien dagen al twee keer tegen de leeftijdsgenoten van FC Emmen. Beide wedstrijden gingen helaas verloren, maar zaterdagochtend krijgt de ploeg van Jip Ellenbroek de kans om revanche te nemen. “Dan gaat het om de knikkers, dan moeten we er staan. Drie keer is scheepsrecht”, zo vertelde de O13-trainer eerder deze week al. Om 11:00 uur, tegelijkertijd met Onder-17, wordt er afgetrapt in Twello.


(Foto: Carlo Bruil)