“Weet je, ik ben twee straten hierachter opgegroeid. Ik ben 34 jaar en woon al 25 jaar in Voorstad-Oost. Als je mijn levensverhaal wilt weten dan moet je er nu toch echt even voor gaan zitten. Ik heb slechts zeven jaar niet in Deventer gewoond. Deventer is mijn stad, ik ben hier groot geworden. Ik zal hier altijd terugkeren én ga hier sterven. Ik ben een Deventenaar in hart en nieren. Daarbovenop komt nog eens dat ik in de mooiste straat van Nederland woon, ik bedoel in de mooiste straat van de wereld. Ik kan geen betere plek wensen om te leven.

Weet je wat grappig is? Er zijn zelfs mensen die aan de deur komen met het verzoek of ze dit huis mogen kopen, maar het is gewoon een huurhuis! Het huis kan ik niet verkopen, maar als die mogelijkheid er was dan had ik het ook zeker niet gedaan! Toen ik dit huis kwam bezichtigen heb ik direct getekend, ondanks dat ik ruim een maand moest wachten voordat ik erin kon. Ik kom hier uit de wijk en heb er echt alles voor over om hier te wonen.

Mijn band met Deventer is zo diep, dieper dan bloed. Het gaat generaties terug. Ik ben een echte Deventenaar, net als de rest van mijn familie. Met Go Ahead Eagles zelf hebben we wat minder, maar Go Ahead Eagles is Deventer, en de familie Van Zon is Deventer. Oftewel één en één is twee! Ik houd van Deventer, daarom ben ik trots op Go Ahead Eagles. De Adelaarshorst is het enige stadion in Nederland dat nog in een woonwijk staat en waar een Engelse sfeer heerst. Dat is toch uniek! Op mijn handen heb ik de tekst ‘Alom 0570’ laten tatoeëren, alleen om te laten zien hoe trots ik ben op Deventer en dus ook op Go Ahead Eagles!”

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)