“Ik raad het mensen aan om naast Go Ahead Eagles te wonen, het is heel leuk. Zelf ben ik een voetbalvrouw, één en één is twee. Het is erg sfeervol hier in de buurt, gezellig en af en toe ook wat rumoerig en dat komt deels door Go Ahead Eagles. Het is het enige stadion van Nederland met een oud-Engelse sfeer. Sowieso gebeurt het niet vaak meer dat een stadion midden in een woonbuurt staat, het is uniek. Het is niet te vergelijken met andere Nederlandse clubs.

Omdat ik zo dichtbij het stadion woon, ga ik ook vaak naar de wedstrijden toe. Dit seizoen ben ik al meermaals geweest. Vrienden vragen mij altijd: ‘Waar woon je Suzanna?’ Nou, het antwoord is simpel: ik hoef drie keer te rollen en lig op het veld. Ik vind het ook leuk en goed dat Go Ahead Eagles de buurt heeft betrokken bij het opnemen van de juichvideo’s. Het dansen met Nicolas Abdat ging ons goed af, ik had niet verwacht dat een voetballer zo los in de heupen was, haha. Mensen verwachten ook niet dat voetballers even met de buren juichen, dat maakt het ook zo speciaal.

Het mooiste dat ik meegemaakt heb in mijn straat? Nou, dat was natuurlijk de promotie naar de Eredivisie. Prachtig om dat eens mee te maken, de supporters liepen de polonaise hier in de voortuin. Dat kan je je eigenlijk niet voorstellen, maar het gebeurde toch echt.”

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)