Go Ahead Eagles keert met drie punten uit Utrecht ‘home again’

Op sportcomplex De Zoudenbalch heeft Go Ahead Eagles vanavond een driepunter behaald tegen Jong FC Utrecht. Een minimale zege van 0-1 volstond voor de volle buit. Giannis Botos kroonde zich kort voor rust tot matchwinner door de enige treffer op het scorebord te zetten.

Martijn Berden was de eerste Eagles-speler die een speldenprik uitdeelde in de Domstad. De vleugelspeler brak in de 2e minuut gevaarlijk door, maar zag zijn ‘gekraakte’ schot in het zijnet belanden. Het antwoord van de Utrechtse beloften volgde binnen het eerste kwartier van de wedstrijd. Jeredy Hilterman had een hard schot in huis, dat recht in de handen van Jay Gorter verdween

In de 16e minuut was Go Ahead Eagles tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer. Na een goede actie van Martijn Berden kwam de bal bij Bradly van Hoeven terecht, die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. De daaropvolgende corner werd krachtig ingekopt door Sam Beukema, maar doelman Fabian de Keijzer redde katachtig. Het waren niet de laatste mogelijkheden voor rust voor het team van Kees van Wonderen. Achtereenvolgens Sam Beukema (kopbal in handen van De Keijzer), Boyd Lucassen (kopbal naast), Jacob Mulenga (schot in handen van de doelman) en Bas Kuipers (schot over de kruising) slaagden er echter niet in om het net te vinden.

Dat lukte Giannis Botos wel. Na een schot van Martijn Berden schoot de Griekse middenvelder de bal kort voor rust via de binnenkant van de paal binnen: 0-1. Gestreden was de strijd daarmee allerminst. Sterker nog, naarmate de tweede helft vorderde, drong Jong FC Utrecht steeds meer aan. Waar een schuiver van Remco Balk nog ongevaarlijk voorlangs ging, daar waren de Domstedelingen in de 53e minuut dichter bij succes. Zowel de kopbal van Rick Meissen als het schot van Balk spatten echter uiteen op het lichaam van een Eagles-verdediger.

Nadat Bradly van Hoven een gevaarlijke uitbraak van Go Ahead Eagles niet in een doelpunt wist om te zetten, haalden de Deventenaren een kwartier voor tijd opgelucht adem toen een harde en zuivere vrije trap van Odysseus Velanas maar net naast het doel van Jay Gorter verdween. Het bleek het laatste serieuze wapenfeit van de wedstrijd, waardoor Go Ahead Eagles met drie punten uit de Domstad huiswaarts keerde en in de Keuken Kampioen Divisie opklom naar de derde plaats op de ranglijst.