Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 126): Belgische uitbraak

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Marcel Ritzmaier (Rapid Wien, Oostenrijk)

Vorige week maakte Marcel Ritzmaier de overstap van Barnsley naar Rapid Wien. In de bekerwedstrijd tegen Wiener Neustadt mocht hij gelijk starten en was hij meteen bepalend voor zijn team! In de eerste helft eiste hij een strafschop op, die hij raak schoot. In de tweede helft maakte hij een werkelijk schitterend doelpunt, dat hieronder te zien is (al zijn de beelden wel wat onduidelijk).

Chris David (Wurzburger Kickers, Duitsland)

Velen zullen het ermee eens zijn dat Chris David in potentie één van de betere voetballers is die de afgelopen vijf jaar in Deventer heeft gevoetbald. Vooral door blessures heeft hij echter nooit zijn niveau weten te halen in het profvoetbal. Ter illustratie: de afgelopen vijf jaar heeft hij niet meer dan twaalf profwedstrijden in een seizoen gespeeld. De laatste twee jaar stond hij onder contract bij Cape Town City, maar nu is het tijd voor een nieuwe stap. David heeft getekend bij Wurzburger Kickers, een prachtige naam voor een Duitse voetbalclub. De middenvelder gaat spelen in de 2. Bundesliga. Succes, Chris!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Monday Mood! 🔴⚪️ New Week, New Goals 🔥 #mondaymotivation #goals #hungry #success #wurzburg #kickers #CD18 #godislove

Een bericht gedeeld door Christopher David (@chrisdavid30) op

Jenthe Mertens (Waasland-Beveren, België)

Dan is er nog minder goed nieuws, bij onze zuiderburen. Waasland-Beveren, de club waar Jenthe Mertens onder contract staat, wordt geteisterd door het coronavirus. De besmettingen liepen de afgelopen week snel op. Het aantal ging binnen drie dagen van zeven, naar negen, naar in totaal zestien besmettingen. De wedstrijd tegen Oostende is daarom ook afgelast. Het is wegens privacy-redenen niet bekend om welke spelers het gaat. Stay safe, Jenthe!

Terug naar overzicht