Vooruitblik SC Telstar-uit

Go Ahead Eagles treedt zondagmiddag om 12:15 uur aan tegen Telstar. In Velsen-Zuid gaat de ploeg van trainer Jack de Gier op zoek naar de zesde competitiezege van het seizoen.

De vijfde competitiezege werd precies een week geleden geboekt tegen FC Dordrecht. Na een moeizame eerste helft werden de bezoekers uit Zuid-Holland in de tweede helft over de knie gelegd. Jack de Gier: “Je ziet dat wij moeite hebben met teams die hier komen voor een puntje. Net als FC Den Bosch kwam FC Dordrecht ook niet voor de schoonheidsprijs. En dat mag ook, maar dan moeten wij daar wel goed mee omgaan. In de tweede helft tegen Dordt hebben we dat beter gedaan met iets meer opportunisme en diepte in ons spel”.

Adrian Edqvist besliste het duel met Dordt in de absolute slotfase. (Foto: Erik Pasman)

De wedstrijd van zondag wordt volgens De Gier een ander verhaal. Samen met zijn staf analyseerde hij zoals iedere week de komende tegenstander en ditmaal was de conclusie: “Telstar is een frisse ploeg die vanuit een soort 3-5-2-opstelling hoog druk zet en de aanval zoekt, zeker in eigen huis.”

Tekst gaat verder onder video.

Een compilatie van een aantal goals van Telstar-Go Ahead Eagles uit dit decennium. De afgelopen twee edities won Telstar; de drie edities daarvoor waren een prooi voor Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles heeft tot nu toe in 14 wedstrijden 22 punten vergaard; Telstar één punt minder. Bij Go Ahead Eagles hebben Elso Brito en Donny van Iperen een verleden in het Rabobank IJmond Stadion. Laatstgenoemde vormt samen met Wout Droste (beiden een knieblessure) de ziekenboeg van Go Ahead Eagles.

106 supporters gaan zondag mee naar Velsen-Zuid om Go Ahead Eagles te supporten. Hartelijk dank daarvoor en alvast een goede reis gewenst! Ben je er niet bij? Dan kan je de wedstrijd volgen via: