Eerste driepunter in seizoensopening tegen MVV Maastricht

In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen 2019/2020 heeft Go Ahead Eagles met 3-2 gewonnen van MVV Maastricht. In de slotfase werd het vanavond nog even spannend, maar over 90 minuten gezien trok de thuisclub verdiend aan het langste eind. De doelpunten voor Go Ahead Eagles werden gemaakt door de Franse spits Antoine Rabillard (2x) en Jaroslav Navrátil.

MVV Maastricht begon voortvarend aan de wedstrijd. Met snelle counters wisten ze de verdediging te splijten van Go Ahead Eagles. Na een kwartier werd nog een goal afgekeurd wegens buitenspel, maar twee minuten later was het wel raak. Aanvoerder Anthony van den Hurk van MVV schoot raak, hoewel de bal nog van richting werd veranderd door Julius Bliek en zodoende Hobie Verhulst kansloos was.

Gelukkig herpakte de ploeg van Jack de Gier zich snel en even later maakte Navrátil de gelijkmaker. Na een geblokt schot van de Fransman Rabillard was de Tsjech er als de kippen bij: 1-1. Vlak voor rust kwam Go Ahead Eagles dan voor het eerst in het nieuwe seizoen op voorsprong. Na terugleggen van Richard van der Venne kon Rabillard eenvoudig de bal binnenkoppen. Met een verdiende voorsprong ging Go Ahead Eagles de kleedkamer opzoeken.

Antoine Rabillard scoort de 2-1 en zet Go Ahead Eagles op voorsprong (Foto: Erik Pasman)

Direct na rust had Rabillard een opgelegde kans op de 3-1, maar hij schoot over. Een kleine tien minuten maakte hij dan wel zijn tweede treffer van de avond. Na een te zachte terugspeelbal van Luc Mares (MVV Maastricht) had de spits geen moeite met dit buitenkansje. Hij omspeelde de doelman en schoot de 3-1 binnen. Vervolgens ontstond een fase waarin de Maastrichtenaren enkele kansen kregen maar die bleven onbenut.

Antoine Rabillard
Antoine Rabillard viert de 3-1 (Foto: Erik Pasman)

Een kwartier voor tijd was het dan alsnog raak voor de ploeg van nieuwe trainer Fuat Usta. Weer Van de Hurk was het die Hobie Verhulst wist te verschalken met een kopbal van dichtbij: 3-2. Daarbij bleef het, hoewel Van de Venne nog een uitgelezen kans had om de voorsprong te vergroten.

De eerste overwinning in seizoen 2019-2020 is een feit voor Go Ahead Eagles (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles – MVV Maastricht 3-2 (2-1)
17. Anthony van den Hurk 0-1
26. Jaroslav Navrátil 1-1
40. Antoine Rabillard 2-1
54. Antoine Rabillard 3-1
75. Anthony van den Hurk 3-2

Scheidsrechter: De heer Dieperink
Toeschouwers: 8.221
Gele kaart: Pieter Nys

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Wout Droste, Gino Bosz, Donny van Iperen, Julius Bliek; Maël Corboz, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil (86. Maarten Pouwels), Alexander Bannink (77. Zakaria Eddahchouri), Richard van der Venne; Antoine Rabillard (88. Martijn Berden).

MVV Maastricht: Gilles Deusings, Shermar Martina, Joshua Holtby, Anthony van den Hurk, Joeri Schroijen, Pieter Nys, Jérôme Deom (81. Nino Everaers), Natanaël Frenoy, Koen Kostons, Luc Mares, Shermaine Martina (74. Gavin Vlijter)