Go Ahead Eagles slaagt voor eerste testcase: 2-0 winst op Excelsior

Na drie oefenzeges op de amateurs van SV Terwolde, Voorwaarts Twello en het Sallands Streekteam wachtte voor Go Ahead Eagles vanavond de eerste testcase tegen een proftegenstander. Op sportpark De Woldermarck in Terwolde won het team van trainer Jack de Gier met 2-0.

De manschappen van De Gier begonnen fris, scherp en gretig aan het duel en kregen al na zeven minuten een goede kans om op voorsprong te komen. Een steekbal van Elmo Lieftink bereikte spits Maarten Pouwels, maar zijn pass was net iets te scherp voor Jaroslav Navrátil om vrij voor de doelman te verschijnen.

Na een uitstekende aanval stond Go Ahead Eagles na een kwartier spelen echter alsnog op een 1-0 voorsprong. Navrátil haalde de achterlijn en bereikte Zakaria Eddahchouri, die in de verre hoek raak schoot. Na een mogelijkheid voor Jeroen Veldmate (kopbal naast) en een kans voor Excelsior-aanvaller Thomas Verhaar (schot over) verdubbelde Go Ahead Eagles de voorsprong in de 27e minuut. Eddahchouri bediende met een fraaie pass Navrátil, die Pouwels de gelegenheid bood om de 2-0 te maken.

Met drie nieuwe spelers in het elftal (Jay Gorter, Donny van Iperen en Nicolas Abdat) begon Go Ahead Eagles aan de tweede helft. In de 56e minuut bracht Pouwels met een fraaie hakbal Navrátil in stelling, maar voormalig Eagles-doelman Maarten de Fockert bracht redding namens de Kralingers. Aan de andere kant liet Eagles-doelman Gorter zich gelden door een schotpoging van Luigi Bruins te keren.

In de 61e minuut diende zich een achtvoudige wissel aan Eagles-zijde aan, waardoor er het laatste half uur elf andere spelers in het veld stonden dan de basisformatie waarmee Go Ahead Eagles de wedstrijd begon. Zonder zelf tot veel kansen te komen hielden de Deventenaren eenvoudig stand tegen de Rotterdammers. Van Iperen was nog een keer dreigend na een hoekschop, maar de centrale verdediger kopte naast, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan.

Go Ahead Eagles – Excelsior 2-0 (2-0)
15. Zakaria Eddahchouri 1-0
27. Maarten Pouwels 2-0

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst (46. Jay Gorter); Wout Droste (61. Boyd Lucassen), Sam Beukema (46. Donny van Iperen), Jeroen Veldmate (61. Joran Swart), Julius Bliek (46. Nicolas Abdat); Mael Corboz (61. Coen Temminck), Zakaria Eddahchouri (61. Max Leeflang), Elmo Lieftink (61. Kevin Greeven); Jaroslav Navrátil (61. Samuel Wakana), Maarten Pouwels (61. Olaf Kok), Richard van der Venne (61. Alexander Bannink).

Excelsior: Maarten de Fockert; Jeffry Fortes, Sander Fischer, Thomas Oude Kotte, Robin van der Meer (78. Nathan Tjoe-A-On); Kyle Ebecilio (78. Tobias Kleijweg), Luigi Bruins, Dogucan Haspolat (9. Herve Matthys); Thomas Verhaar, Ahmad Mendes Moreira, Joel Zwarts (46. Denis Mahmudov).

Klik hier voor het verdere programma van de voorbereiding.