Nieuws Algemeen

Uitgevlogen Eagles (afl. 63): David en Suk scoren, Kieftenbeld steekt lontje aan

In de rubriek Uitgevlogen Eagles lichten we aan het begin van elke week enkele oud-Eagles uit die hun vleugels hebben uitgeslagen en nu elders in de wereld actief zijn. Van de voetbalvelden in Rusland tot in Amerika volgen we hun prestaties van de afgelopen week.

Chris David (Cape Town City FC, Zuid-Afrika)
Een paar weken geleden maakte hij de overstap naar Zuid-Afrika en meteen laat hij zien wat hij in huis heeft. Chris David kwam afgelopen dinsdag in de zeventigste minuut in het veld in de wedstrijd tegen Mamelodi Sundowns, de nummer 2 van Zuid-Afrika. Als Cape Town in de 88e minuut een vrije trap krijgt, gaat David achter de bal staan en schiet hem geweldig binnen. Door de goal nadert David met zijn ploeg de koploper tot slechts 1 punt.

Marcel Ritzmaier (Wolfsberger AC, Oostenrijk)
Wie een wat minder weekend had, is Marcel Ritzmaier. De middenvelder beleefde misschien wel zijn ongelukkigste 3 minuten uit zijn carrière, tegen Hartberg. Nadat hij eerder die wedstrijd nog een assist leverde op de 0-1, kreeg hij in de 53e minuut volkomen terecht geel op de helft van de tegenstander. Veel had hij niet geleerd van de kaart, want hij deed het 3 minuten later dunnetjes over. Zo deed de altijd zo frivole middenvelder zijn ploeg de das om. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-1.

Maikel Kieftenbeld (Birmingham City, Engeland)
Een verhitte derby voor Kieftenbeld en zijn Birmingham City. Dit weekend stond namelijk de wedstrijd tegen Aston Villa op het programma en dat is altijd een garantie voor sensatie. Maikel Kieftenbeld zette de toon door in de beginfase zijn tegenstander onderuit te kegelen rond de middenlijn.

Met de actie hoopte Kieftenbeld wellicht dat de gretigheid oversloeg op het publiek. Helaas nam een supporter van Birmingham City dat wel heel letterlijk door er met een idiote actie voor te zorgen dat de gemoederen nog hoger opliepen. Het mocht allemaal niet baten voor de ploeg van Kieftenbeld, die met 0-1 verloor.

Joey Suk (Gorica, Kroatië)
Tot slot liet Joey Suk zich weer gelden in Kroatië. De middenvelder zette zijn ploeg met een goede kopbal op voorsprong tegen Istra 1961. Dit bleek een opzetje te zijn voor een mooie overwinning. De wedstrijd eindigde in 0-3 en daarmee staat Gorica 5e in de ‘Hrvatska Nogometna Liga’, de hoogste divisie in Kroatië.