Nieuws Algemeen

Onder-13 volgt voorbeeld eerste selectie: winst op Roda JC

Goed voorbeeld doet goed volgen. Zondag was het de hoofdmacht van Go Ahead Eagles die Roda JC met 3-0 versloeg. Vanavond was het de beurt aan Go Ahead Eagles Onder-13, dat op sportpark De Pauw in Klarenbeek met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Roda JC won.

Go Ahead Eagles Onder-13 begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het goede zaken op de ranglijst kon doen door het nog puntloze Roda JC te verslaan. “Het was een wedstrijd die zeker leefde bij de jongens”, wist O13-trainer Jip Ellenbroek. “Er hing toch wel een andere sfeer in de kleedkamer dan bij een normale inhaalwedstrijd in het weekend.”

Ellenbroek zag dat zijn team voortvarend aan het duel begon en al na drie minuten op voorsprong kwam. Tim Adam kwam door aan de rechterkant en gaf voor op spits Dielan Ghafour, die de bal goed met de binnenkant van de voet binnenschoot: 1-0. Enkele minuten later had het zomaar 2-0 kunnen staan. Yari Westerbeek veroverde de bal en stoomde op aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam terecht bij de goed meegelopen Jesse Wijnstok, maar in een uiterste reddingspoging gooide de keeper van Roda JC O13 zichzelf voor de bal.

“Roda JC speelde heel opportunistisch”, zag Ellenbroek. “Bij elke vrije trap op het middenveld ging een groot deel van hun team mee naar voren en werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. Dat soort ballen zijn op jonge leeftijd lastig te verdedigen. Maar ondanks dat het opportunistische spel van Roda soms tot een scrimmage voor ons doel leidde, hebben we goed weerstand geboden.”

In de tweede helft weigerde Go Ahead Eagles Onder-13 mee te gaan in het spel van Roda JC O13 en werd steeds naar de voetballende oplossing gezocht. “Ik vond ons in de tweede helft veel beter en rustiger aan de bal dan voor rust”, constateerde Ellenbroek. “We hebben ook geen kans weggegeven, al bleef het wel tot het einde spannend door onze minimale voorsprong. Helaas hadden we te weinig kracht en power om de wedstrijd met een tweede doelpunt ‘dood’ te maken. Maar dat is voor ons team een mooi leermoment in aanloop naar de volgende wedstrijden.”

Door de 1-0 zege op Roda JC O13 heeft Go Ahead Eagles Onder-13 nu negen punten uit zes competitiewedstrijden behaald, waarmee de jongste Eagles-lichting op een vijfde plaats staat in de Eredivisie laag. De Limburgers blijven op de achtste en laatste plaats staan en wachten na zeven competitieduels nog altijd op het eerste punt.

Wedstrijdkarakteristiek

Eredivisie laag: Go Ahead Eagles Onder-13 – Roda JC Onder-13 1-0 (1-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Dielan Ghafour

Terug naar overzicht