Eerste Selectie

Beloftenteam en hoofdmacht worden één: Bruinink, Büttner en Jansen stromen door

Go Ahead Eagles gaat vanaf komend seizoen werken met een grotere eerste selectie. De hoofdmacht en beloften worden samengevoegd, waardoor een selectie ontstaat van 25 spelers en drie doelmannen.

Op dit moment trainen de hoofdmacht en het beloftenteam apart. Tijdens officiële duels wordt Jong Go Ahead Eagles gevormd door de beloftenspelers en wisselspelers van het eerste. Vanaf komend seizoen wordt Jong Go Ahead Eagles in wedstrijdverband een mix van spelers van de hoofdmacht en van Go Ahead Eagles Onder-19. Laatstgenoemde selectie wordt eveneens uitgebreid.

“Hierdoor bevorderen we de ontwikkeling en doorstroming van talenten”, aldus technisch manager Paul Bosvelt. “Op dit moment trainen de beloften ’s ochtends vroeg apart van het eerste; niet ideaal. In de toekomstige situatie trainen beloftevolle spelers dagelijks met de hoofdmacht. Daarnaast ruiken de talenten van Go Ahead Eagles Onder-19 al aan het selectievoetbal door met Jong Go Ahead Eagles mee te spelen. Hierdoor verloopt de doorstroming vanuit Voetbalopleiding naar eerste selectie geleidelijker.”

Vanuit het huidige beloftenteam sluiten Desney Bruinink, Giovanni Büttner (foto) en doelman Lars Jansen komend seizoen aan bij de eerste selectie. Jairzinho Slijngard en Jarno van den Bos maken de overstap van Go Ahead Eagles Onder-19 naar de hoofdmacht.


Foto: Dennis Bresser

Terug naar overzicht