Onder-19 blijft winnen, O17 verrast

Een dubbel tevreden trainer bij Go Ahead Eagles Onder-19: Kick Maatman zag zijn team goed spelen én winnen (1-3) van NEC/FC Oss O19-2. Uğur Yildirim zag zijn elftal – Onder-13 – ook goed voetballen, maar FC Twente winnen: 1-3. Onder-17 kwam met een 2-3 oefenzege tegen eredivisionist sc Heerenveen verrassend uit de hoek, O15 oefende tegen FC Emmen en verloor (6-0).

“Ik vond ons bij vlagen heel goed voetballen”, blikte Maatman terug. Linkshalf Jairzinho Slijngard opende bij O19 de score met vuurwerk door vanaf twintig meter net onder de lat raak te schieten. Na de gelijkmaker voor rust, bracht Slijngard zijn elftal opnieuw op voorsprong. De hardwerkende Zakaria Eddahchouri beloonde zichzelf met de beslissende 1-3. Maatman: “Over het veldspel in de tweede helft ben ik zeer tevreden.”

Leermoment
Yildirim liet in zijn eerste reactie geen ruimte voor misverstanden: “Zwaar onverdiend.” Kreeg Go Ahead Eagles Onder-13 vier of vijf opgelegde kansen voor rust, het was FC Twente dat effectiever was. Al na één helft stond de 1-3 eindstand op het scorebord. “We gaven de doelpunten te makkelijk weg en kregen een discutabele penalty tegen”, zei Yildirim. “Bij rust hadden wij met 4-1 of 5-1 voor moeten staan. We waren duidelijk de bovenliggende partij. Dit is een leermoment. Je spreekt met een tevreden trainer, maar ook met een balende trainer.”

Chapeau
Jan Kromkamp, de trainer van Go Ahead Eagles Onder-17, had alle reden om goedgeluimd rond te lopen. Tegen sc Heerenveen, ploeg uit de eredivisie, kwam zijn team met 2-0 achter, om er uiteindelijk wél met de overwinning vandoor te gaan. “De jongens waren supergoed en creëerden veel kansen”, aldus Kromkamp. “We hadden nog veel meer goals moeten maken.” Zijn ploeg is ongrijpbaar met een slechte start in de eerste divisie A (vijf wedstrijden, drie punten), maar oefenzeges tegen clubs uit de eredivisie (eerder 1-3 tegen FC Emmen). “Zeg maar waardoor het komt”, tastte ook Kromkamp in het duister. “Wat ik wel weet: er zit muziek in deze groep. Chapeau voor de winst op Heerenveen.”

Grote kerels
Onder-15 had het zwaar tegen de ‘grote kerels’ van FC Emmen. Het was volgens trainer Toine Rorije een strijd van de tweedejaars O15-junioren tegen de eerstejaars van Go Ahead Eagles. “We legden het fysiek af. Als je de uitslag ziet denk je dat wij heel slecht waren, maar dat waren we niet. We kregen zelfs vijf goede kansen. Enige probleem: we maken ze niet af. En aan vier goals van FC Emmen gingen fouten van ons vooraf.”

Karakteristieken:
Tweede divisie A: NEC/FC Oss O19-2 – Go Ahead Eagles O19 1-3 (1-1). Doelpunten GAE: Jairzinho Slijngard (2), Zakaria Eddahchouri.
Oefenwedstrijd: sc Heerenveen O17 – Go Ahead Eagles O17 2-3 (2-1). Doelpunten GAE: Michalis Spiridakis, Beau de Bone, Olaf Kok.
Oefenwedstrijd: FC Emmen O15 – Go Ahead Eagles O15 6-0 (3-0).
Eerste divisie A: Go Ahead Eagles O13 – FC Twente O13 1-3 (1-3). Doelpuntenmaker GAE: Bruno van den Dungen.