Onder-19 en Onder-17 eindigen met zege

Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-17 zijn de competitie geëindigd met overwinningen tegen respectievelijk Argon (2-1) en DEM (4-1). Onder-13 maakte geen fout op weg naar het kampioenschap en won in Hengelo met 6-1 van ATC.

Go Ahead Eagles Onder-19 liet Argon op sportpark de Zandweerd in leven. De ploeg kreeg twee handenvol kansen, maar scoorde slechts twee keer. Voor rust maakte Jairzinho Slijngard een mooie kopgoal uit een voorzet van Giovanni Büttner. Argon maakte kort na rust gelijk uit een strafschop, waarna Yannik de Vries vijf minuten voor tijd het seizoen van Onder-19 en dat van hemzelf een mooi einde gaf met een onhoudbaar afstandsschot in de rechterkruising: 2-1. Trainer Harry Decheiver: “We hadden volledige controle en alle afvallende ballen waren voor ons. We hadden alleen een stuk of tien goals meer kunnen maken.”

Yannik de Vries wordt bij Onder-19 gefeliciteerd met zijn winnende treffer.

Gas eraf
Op drie hele grote kansen voor Go Ahead Eagles in de eerste tien minuten na, gebeurde er bij de wedstrijd van Onder-17 weinig voor rust. Kort voor de pauze verrichte doelman Mike van Zwolle nog een cruciale redding. In de tweede helft klaarden achtereenvolgens Kevin Greeven, Rehwin Nandpersad en Quiermo Dumay met hun doelpunten de klus voor de thuisploeg. Bij 2-0 scoorde DEM zijn enige treffer. Over twee weken begint voor het elftal van trainer Kick Maatman de nacompetitie. “Daar richten we ons op, nu gaat heel even het gas eraf”, aldus Maatman.

De spelers van Onder-17 vieren een doelpunt.

Go Ahead Eagles Onder-13 voetbalde met name in de eerste helft goed tegen ATC, zei trainer Uğur Yildirim. “Ik heb hele leuke aanvallen en mooie goals gezien. Na rust zakte het niveau wel ver terug, maar maakten we toch nog drie doelpunten. Het seizoen is al geslaagd, maar volgende week tegen FC Groningen moeten we het bekronen.”

Go Ahead Eagles Onder-13 was zes keer trefzeker en vijzelde zijn seizoenstotaal op tot 131 treffers.

Karakteristieken:
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – Argon O19 2-1 (1-0). Doelpunten GAE: Jairzinho Slijngard, Yannik de Vries.
Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O17 – DEM O17 4-1 (0-0). Doelpunten GAE: Quiermo Dumay (2), Kevin Greeven, Rehwin Nandpersad.
Tweede divisie D: ATC O13 – Go Ahead Eagles O13 1-6 (0-3). Doelpunten GAE: Bruno van den Dungen (2), Dinand Burgmeijer (2), Milan Berenschot, Stijn Terlouw.