Late penalty bezorgt Go Ahead Eagles nederlaag in Arnhem

Een déjà vu in Arnhem voor een hardwerkend Go Ahead Eagles. Net als op Het Kasteel in Rotterdam leek de ploeg van Hans de Koning lange tijd op weg naar een punt, maar een benutte penalty van ditmaal Van Wolfswinkel gooide roet in het eten. Lewis Baker verdubbelde de voorsprong en bepaalde de eindstand: 2-0.

Go Ahead Eagles begon met dezelfde elf spelers als vorige week, toen Roda JC in eigen huis met 2-0 werd verslagen. Die elf slaagden er samen met hun collega’s van Vitesse niet in van de eerste helft een spektakelstuk te maken.

De toeschouwers in het GelreDome telden slechts twee momenten van échte opwinding in de eerste 45 minuten. Eerst was het Antonia de de bal wel langs Eloy Room kreeg, maar zag hoe Ota de bal uit de doelmond verwijderde. Aan de andere kant was die eer weggelegd voor Groenbast. Hij kopte de bal van de lijn na een scrimmage. Op wat afstandsschoten na, bleef verder gevaar uit. De ruststand was dan ook 0-0.

Vanaf het begin van de tweede helft voerde Vitesse de druk op de Deventer defensie op. Go Ahead Eagles verdedigde echter gegroepeerd en kon de Arnhemse aanvallen veelal smoren. Inzetten van Baker, Foor en Rashica gingen bovendien naast of werden onschadelijk gemaakt door Theo Zwarthoed.

Een kwartier voor tijd kwam Vitesse – hoewel goedkoop – toch op voorsprong. Sander Fischer kreeg de bal per ongeluk op zijn arm, waarna Kamphuis naar de stip wees. Van Wolfswinkel schoot de vierde penalty die Go Ahead Eagles dit seizoen tegen kreeg feilloos raak: 1-0. Het rood-gele verzet was hiermee gebroken. Zeker toen invaller Van Bergen enkele minuten later ploeggenoot Baker op maat bediende. De Engelsman gooide de wedstrijd op slot foor de einduitslag te bepalen op 2-0.

Klik hier voor een fotoalbum van deze wedstrijd.