GA Eagles zet ook vijfde thuisduel om in winst

Go Ahead Eagles is er ook in zijn vijfde thuiswedstrijd in geslaagd om de volle buit in eigen huis te houden. Na een doelpuntloze eerste helft werd Almere City FC met 4-1 aan de kant gezet.

De toeschouwers in de Adelaarshorst moesten lang geduld hebben voordat het duel tussen Go Ahead Eagles en Almere City FC echt ontbrandde. De ploeg van Dennis Demmers wist in de eerste helft niet het juiste recept te vinden om het Flevolandse elftal uit elkaar te spelen. Schoten van Leon de Kogel en Chris David verdwenen over en naast het Almeerse doel en ook kopballen van de centrale verdedigers Bart Vriends en Xandro Schenk misten de kracht en richting om doelman Agil Etemadi te verontrusten. Een kopbal die op slag van rust wél dreigend was, kwam van het hoofd van Kenny Teijsse. De linkerverdediger was mee naar voren gekomen om een corner van Jerry van Ewijk binnen te koppen, maar Etemadi hield met een knappe redding zijn doel schoon.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - Almere City FC, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 23-10-2015, GA Eagles-speler Kenny Teijsse (l) met Almere City FC speler Enzio Boldewijn (r)(Foto: Erik Pasman)

Ook het team van trainer Maarten Stekelenburg wist de defensie van Go Ahead Eagles nauwelijks te verontrusten. Erik Cummins, als keeper terug onder de lat als vervanger van de geschorste Theo Zwarthoed, zag na een kwartier spelen alleen een ongelukkige inzet van een eigen verdediger op zich af komen, maar reageerde uiterst attent en keerde de bal. Het bleek de grootste mogelijkheid van Almere City FC voor rust.

Waar Go Ahead Eagles de eerste helft het doel niet wist te vinden, daar bolde het net in de tweede helft al binnen dertig seconden. De eerste de beste aanval van Go Ahead Eagles eindigde voor de voeten van ‘Man of the Match’ Chris David, die de bal beheerst langs Etemadi in het doel schoot: 1-0 in de 46ste minuut. Ook Almere City beet in de tweede helft meer van zich af. Kort na de Deventer openingstreffer werd Go Ahead Eagles gewaarschuwd door rechtsbuiten Pablo Rosario, die de bal rakelings voorlangs schoot. In de 64ste minuut kreeg Go Ahead Eagles meer lucht, toen de voorsprong werd verdubbeld door een fraai doelpunt van Leon de Kogel. Chris David legde een vrije trap ver voorbij de tweede paal op het hoofd van Sander Duits, die de bal terug legde op De Kogel, waarna de Deventer topscorer op zijn beurt binnen kon knikken: 2-0.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - Almere City FC, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 23-10-2015, GA Eagles-speler Chris David (r) haalt uit voor de 1-0, doelpunt(Foto: Erik Pasman)

Uiteindelijk zouden in de laatste tien minuten van het duel nog drie doelpunten volgen. In de 80ste minuut was het opnieuw De Kogel die de bal snoeihard via de onderkant van de lat tegen de touwen joeg nadat Xandro Schenk de bal uitstekend met de borst klaar had gelegd voor de spits. Het slotakkoord was voor Randy Wolters, die op links de diepte in werd gestuurd en de bal in blessuretijd diagonaal binnenschoot. Hij zorgde daarmee voor de 4-1 eindstand, aangezien Norair Mamedov na een voorzet van Mitchell Burgzorg in de 84ste minuut iets terug had gedaan namens Almere City.

Door het verlies van Sparta Rotterdam klom Go Ahead Eagles in de Jupiler League naar de tweede plaats, waar het op één punt achterstand is gekomen van FC Volendam, dat in eigen huis onderuit ging tegen FC Emmen.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - Almere City FC, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 23-10-2015, Almere City FC speler Gaston Salasiwa (m) met GA Eagles-speler Jerry van Ewijk (r)(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles – Almere City FC 4-1 (0-0)
46. Chris David 1-0
64. Leon de Kogel 2-0
80. Leon de Kogel 3-0
84. Norair Mamedov 3-1
90. Randy Wolters 4-1

Scheidsrechter: Dhr. Van de Graaf