Beloften jammerlijk onderuit tegen NAC

Een onnodige nederlaag. Dat was de conclusie van trainer Kick Maatman na de 1-2 verliespartij van de beloften tegen Jong NAC BredaDefensieve fouten nekten Go Ahead Eagles.

imageDjeremy Zandvliet in actie. (Foto: Niels Breider)

Het eerste half uur was er niet zo veel aan de hand voor Go Ahead Eagles, dat gebruik mocht maken van de kunstgrasmat van SC Wesepe. De thuisploeg voetbalde prima, met veel beweging, hoewel het nauwelijks tot kansen kwam. Lesly de Sa kopte de bal in de handen van keeper Andries Noppert, een afstandsschot van Peter van Ooijen werd ook gepakt en een dreigende voorzet van Djeremy Zandvliet bereikte niemand.

Ineens was het toch 0-1. Giliano Wijnaldum wachtte te lang met uitverdedigen waardoor Galid Belaazzani de bal kon onderscheppen. Deze twijfelde niet en schoot onhoudbaar in de verre hoek. De voorsprong van NAC duurde tien minuten toen de uitblinkende Lars Lambooij met een afstandsschot vanaf rechts doel trof: 1-1. Daarmee was tevens de ruststand bereikt.

Lambooij treffer
Lars Lambooij tekent de 1-1 aan. (Foto: Niels Breider)

Het eerste kwartier van de tweede helft drong NAC aan, wat resulteerde in opnieuw een tegentreffer. Belaazzani kreeg vrij baan op de rechterflank en gaf de bal voor. Bij de tweede paal stond invaller Thami Ben Ali vogelvrij, die niet aarzelde en hard afvuurde: 1-2. Een goede kans was er vier minuten later voor Eagles-spits Puck Postma. Hij kopte een uitstekende voorzet van invaller Nick de Bondt naast. Lars Lambooij had even later een een-tweetje met Postma en schoot op doel, maar Noppert redde. Maatman bracht in de slotfase Basil Camara en Joey Steenbergen in het veld en posteerde hen beiden in de spits, maar de stormrammen konden niets uitrichten.

Maatman baalde: “Ik vond dat wij voor rust heel goed voetbalden, hoewel we niet veel creëerden. Maar het veldspel en de intenties waren goed. Wij moeten er alleen voor zorgen dat we continu in onze taak blijven voetballenDe tweede helft vond ik ons te slordig aan de bal. Bij de tweede tegengoal was onze rugdekking niet goed genoeg en mocht een tegenstander vrijlopen in het vijf metergebied. Dit was honderd procent onnodig. Een les? Geconcentreerder zijn.”

Jong Go Ahead Eagles: Schmitz; Malaihollo, Nieuwpoort, Wijnaldum, Van Dalen (85. Camara)Van Ooijen, Lambooij,Dzepar; Zandvliet, Postma (85. Steenbergen), De Sa (59. De Bondt).

Karakteristiek:

Jong Go Ahead Eagles – Jong NAC Breda 1-2 (1-1). 32. Galid Belaazzani 0-1, 41. Lars Lambooij 1-1, 60. Thami Ben Ali 1-2.