Jong GA Eagles begint met nederlaag tegen AZ

De kop is eraf voor de beloften van Go Ahead Eagles. Uit tegen AZ werd een verdienstelijke wedstrijd gespeeld, maar een resultaat bleef uit.

Ondanks dat de ploeg van trainer Maatman verdedigend prima georganiseerd stond te spelen, ging AZ met een 1-0 voorsprong de rust in door een vroege goal van Roshanali. Go Ahead Eagles voetbalde in fases goed mee in balbezit en wist een aantal speldenprikjes uit te delen.

Na de rust bleven de bezoekers uit Deventer lang in de wedstrijd, totdat AZ (met Elm, Rosheuvel en Haps) snel uitliep naar 3-0. Doelpunten kwamen van Babalj (penalty) en Hoedt. Daarna rechtten de beloften echter hun rug en gingen na deze mindere fase op jacht naar herstel. Tien minuten voor tijd resulteerde dat in de 3-1 van De Bondt.

Alles op alles werd gezet voor de aansluitingstreffer door veel aanvallende impulsen maar meer dan een nederlaag zat er helaas niet in. Terecht verloren van een ploeg met aardig wat eredivisie-ervaring. Conclusie is dat Jong GA Eagles inderdaad wat te kort kwam, maar zich zeker van een goede kant liet zien.