O15 en O16 veroveren koppositie na succesvolle voetbalzaterdag

Niet alleen het eerste elftal van Go Ahead Eagles kan terugkijken op een succesvolle zaterdagavond. Eerder op de dag stapten ook vijf jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie ongeslagen van het veld af. Met vier overwinningen en één gelijkspel werden er uitstekende zaken gedaan op de ranglijst.

De eerste driepunter van een vruchtbare voetbalzaterdag werd in de wacht gesleept door Go Ahead Eagles Onder-14, dat een bezoek bracht aan FC Volendam O14. Het team van Mustafa Aygun verliet het vissersdorp met een 1-2 overwinning. De openingstreffer werd voor rust gescoord door Senne Stempher. De gelijkmaker van ‘Het Andere Oranje’ was in de tweede helft een tegenvaller,  maar desondanks mocht Onder-14 drie punten bijschrijven nadat Boris van Dieren voor de winnende goal had gezorgd: 1-2.

Een 1-2 eindstand stond er ook op het scorebord in Leeuwarden, waar Go Ahead Eagles O16 het als nummer twee van Divisie 3A opnam tegen koploper SC Cambuur O16. Net als Onder-14 ging Onder-16 in Friesland eveneens met een 0-1 voorsprong rusten door een doelpunt van Cem Eroglu. Ook het team van Uǧur Yildirim moest vervolgens in de tweede helft de gelijkmaker incasseren, waarna Nesher Meulenbroek zich tot matchwinner kroonde door de winnende goal te maken: 1-2. Door de zege is Go Ahead Eagles O16 de nieuwe lijstaanvoerder in Divisie 3A met één punt meer dan SC Cambuur O16, dat bovendien één wedstrijd meer speelde.

Koploper in Divisie 3A is ook Go Ahead Eagles Onder-15 sinds gistermiddag. De mannen van Jip Ellenbroek speelden met 1-1 gelijk bij NEC O15 en kwamen daardoor in punten gelijk met Spartaan ’20 O15, dat echter een minder doelsaldo én een wedstrijd meer gespeeld heeft.

Go Ahead Eagles O18 Excelsior Maassluis O18 (2)

Op sportpark De Muggert in Wesepe won Go Ahead Eagles Onder-18 ruimschoots van Excelsior Maassluis O18: 5-0. Door doelpunten van Milan Berenschot en Jorn Hekkert (twee keer) begon het team van Tristan Berghuis met een 3-0 voorsprong aan de theepauze, waarna er in de tweede helft nog twee goals volgden. Jorn Hekkert maakte zijn derde treffer van de dag, terwijl ook Milan Berenschot nogmaals doel trof. Door de zege werd koploper FC Den Bosch O18 tot op drie punten genaderd in Divisie 4B.

Go Ahead Eagles Onder-21 trad op sportpark De Zunnebargh in Diepenveen als koploper aan tegen Zeeburgia O21. Het team van Jouad Boufarra won met 4-1 van de Amsterdammers. De openingstreffer kwam op naam van Stan ter Haar, waarna Michalis Spiridakis de voorsprong verdubbelde. Door een eigen doelpunt en een treffer van Pim Saathof werd de score naar 4-0 getild, waarop een goal van de Amsterdammers de 4-1 eindstand op het scorebord bracht.