Tweede plaats voor Onder-18 na zege op Roda JC O18

Go Ahead Eagles O18 was vandaag het enige team van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie dat in competitieverband in actie kwam. Op sportpark Zuiderlaan in Twello won het team van Tristan Berghuis met 2-1 in Divisie 4B.

Het eerste gevaar van de wedstrijd werd gesticht door de Limburgers. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied belandde echter via de muur achter het Eagles-doel. Niet veel later was het aan de andere kant wél raak voor Go Ahead Eagles O18. Jorn Hekkert schoot de bal door de muur van Roda JC, waarna de Limburgse doelman de bal niet vast kon pakken. Milan Berenschot profiteerde van het buitenkansje en zette de openingstreffer op het scorebord. Nog voor rust kwam de tegenstander uit Kerkrade langszij. Na een matige ingooi van Eagles-zijde sloegen de gasten toe in de counter: 1-1. Uiteindelijk was het in de tweede helft toch Go Ahead Eagles O18 dat aan het langste eind trok. Zakaria Belfassi profiteerde van een fout van de Roda-doelman en zette een 2-1 voorsprong op het scorebord, die mede door goed keeperswerk van Tim Spijkerman over de streep werd getrokken. Door de zege klom het team van Tristan Berghuis naar de tweede plaats op de ranglijst van Divisie 4B, waar het twee punten achterstand heeft op koploper Excelsior O18.