Go Ahead Eagles verslaat RKC Waalwijk op heerlijke voetbalavond: 3-2

Een heerlijke voetbalavond; zo konden we het vanavond wel noemen. In een zonovergoten Adelaarshorst wist Go Ahead Eagles de inhaalwedstrijd tegen RKC Waalwijk op sensationele wijze te winnen. Lang leek de thuisploeg zichzelf niet te gaan belonen voor het goede spel, totdat Isac Lidberg in extremis het winnende doelpunt wist binnen te tikken. De ploeg van René Hake springt door de overwinning naar 33 punten en vergroot de voorsprong op nummer zestien FC Emmen naar acht punten.

Hake liet zijn ploeg vanavond starten met een drietal wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Excelsior. José Fontán, Enric Llansana en Finn Stokkers namen plaats op de bank, waardoor er in het basiselftal ruimte was voor Evert Linthorst en de van blessures teruggekeerde Oliver Edvardsen en Jamal Amofa. Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje betraden beide ploegen omstreeks 18:40 uur het veld, waarna scheidsrechter Martin van den Kerkhof de wedstrijd vijf minuten later in gang floot.

Het was Go Ahead Eagles dat er gelijk bovenop zat en het initiatief van de wedstrijd al snel in handen leek te hebben. Echter viel het eerste doelpunt van de wedstrijd pardoes aan de andere kant. Michiel Kramer wist de bal op fabelachtige wijze – vanaf een metertje of veertig – over Jeffrey de Lange heen in het doel te mikken: 0-1. Echt van slag leek Go Ahead Eagles niet, dat de eigen voorwaartsen veelvuldig bleef zoeken. Amper zeven minuten later was het Evert Linthorst die de stand alweer gelijk wist te trekken. De middenvelder heroverde de bal knap en kreeg deze even later voor zijn voeten op de rand van het zestienmetergebied. Hij twijfelde geen seconde en wist de bal héérlijk in de linkerbenedenhoek te drukken: 1-1! De honger van Go Ahead Eagles was nog niet gestild na de gelijkmaker. In minuut 23 wist het team van Hake zelfs op voorsprong te komen. Het was rechtsback Mats Deijl die vanaf de rechterkant besloot om uit te halen. Zijn diagonale schot belandde knap achter doelman Etienne Vaessen: 2-1!

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Rkc Waalwijk

Vlak voor rust kreeg Go Ahead Eagles dé mogelijkheid om de genadeklap al in de eerste helft uit te delen. Door een handsbal van RKC Waalwijk in het strafschopgebied belandde de bal op de penaltystip. Willum Willumsson ging achter de bal staan, maar schoot het buitenkansje over. De tweede helft leek Go Ahead Eagles even op gang te moeten komen. In de 55e minuut was het RKC Waalwijk dat tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwam. Het was wederom Michiel Kramer die de bal via de kluts voor zijn voeten kreeg en doeltreffend wist af te ronden: 2-2.

Supergrote kansen vielen er in het vervolg van de tweede helft niet echt meer te noteren, maar als er één ploeg aanspraak maakte op de overwinning, dan was het toch zeker de thuisploeg. In het laatste kwartier zocht Go Ahead Eagles steeds meer de aanval. Dit leidde tot een aantal mogelijkheden om de overwinning over de streep te trekken. Isac Lidberg kreeg misschien nog wel de grootste kans op een doelpunt. Hij controleerde de bal knap en haalde daarna vlammend uit vanuit de draai. De bal werd echter net iets te hoog gemikt en miste het doel daardoor op een haar na. Na een blessurebehandeling voor doelman Etienne Vaessen werden er zes minuten blessuretijd bijgetrokken. In minuut 95 kreeg Go Ahead Eagles een hoekschop te nemen, waarna De Adelaarshorst luttele seconden later in vreugde zou uitbarsten. Isac Lidberg wist de bal in twee instanties binnen te werken en bracht Go Ahead Eagles daarmee weer op voorsprong: 3-2. Het resultaat: drie ontzettend belangrijke punten!

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 3-2 (2-1)
9’ Michiel Kramer 0-1
16’ Evert Linthorst 1-1
23’ Mats Deijl 2-1
55’ Michiel Kramer 2-2
90+5’ Isac Lidberg 3-2

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Toeschouwers: 9.723
Gele kaart: Thierry Lutonda (RKC Waalwijk)

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange; Mats Deijl, Jamal Amofa, Jay Idzes, Bas Kuipers; Bobby Adekanye (90’ Finn Stokkers / 90+6’ José Fontán), Evert Linthorst, Philippe Rommens, Oliver Edvardsen (56’ Rashaan Fernandes); Willum Willumsson, Isac Lidberg.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Julian Lelieveld, Juriën Gaari, Shawn Adewoye, Lars Nieuwpoort (50’ Yassin Oukili), Thierry Lutonda (50’ Said Bakari), Vurnon Anita, Pelle Clement (82’ Patrick Vroegh), Mats Seuntjes, Julen Lobete (73’ Florian Jozefzoon), Michiel Kramer (82’ Mika Biereth).

Fotografie: Erik Pasman