Beloften vergeten zichzelf te belonen

Jong Go Ahead Eagles heeft maandagavond de officiële KNVB-oefenwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag met 1-2 verloren. In een wedstrijd met twee gezichten deed de Deventer ploeg zich op basis van de tweede helft tekort. Puck Postma scoorde namens GA Eagles.

Zijn debuut in de beloften had maandagavond een gouden rand kunnen krijgen, maar de paal en de lat stonden in de weg. Givan Werkhoven loste twintig minuten voor tijd Puck Postma af in de spits en vuurde meteen een aantal keer vervaarlijk af. Zijn maatje uit de A1 Patrick Maneschijn kreeg ook zijn eerste speelminuten in Jong Go Ahead Eagles en was dreigend op de rechterflank.

Het duo kon niet voorkomen dat ADO er met de winst vandoor ging. De ploeg uit Den Haag, die een divisie hoger speelt dan de Deventenaren, begon bij FC RDC sterk aan de wedstrijd. Oude bekende Xander Houtkoop stichtte gevaar en leverde na een halve minuut een panklare voorzet af. De kopgoal van Gervane Kastaneer werd afgekeurd wegens buitenspel. ADO bleef aandringen, maar doelman Erik Cummins, Mawouna Amevor (bal van de lijn) en de paal voorkwamen een tegentreffer. Na een half uur was het toch raak. Mitchell Schet kreeg een pass van Houtkoop en schoot vanaf zestien meter laag in de linkerhoek. Zeven minuten later maakte Houtkoop er 0-2 van.

Go Ahead Eagles begon sterk aan de tweede helft en kwam direct terug in de wedstrijd. Puck Postma werkte een voorzet van Djeremy Zandvliet pal voor de goal tegen de touwen. De thuisploeg zocht naarstig naar de meer dan verdiende gelijkmaker. ADO kwam er nauwelijks meer aan te pas. Een uitgelezen mogelijkheid was er voor Joey Steenbergen, maar zijn schot vanaf links ging voorlangs. Keeper Tim Coremans keerde een afstandsschot van Nick de Bondt, de herkansing van Werkhoven spatte uiteen op de paal. In de slotfase posteerde trainer Kick Maatman stormram Basil Camara naast Werkhoven in de spits. Enige dreiging in het Haagse strafschopgebied ontstond na een vrije trap van Cummins, maar niet veel later klonk het eindsignaal.

“In de eerste helft was Den Haag een stuk beter”, vond Maatman. “Na rust kregen wij meer grip en op een gegeven moment zelfs de overhand. We besloten met z’n allen druk te zetten.” Hij was tevreden over Maneschijn en Werkhoven. “Prettig om die gasten erbij te hebben. Zij ontwikkelen zich goed en kunnen een wedstrijd als deze zeker aan.” Middenvelder Oger Klos (ex-AGOVV, ex-Telstar) speelde zijn derde testwedstrijd in het schaduwteam van Go Ahead Eagles en gaat binnenkort meetrainen.

Go Ahead Eagles: Cummins; Lambooij, Amevor, Schenk, De Bondt; Groenbast, Klos, Van Dalen (46. Malaihollo (78. Camara)); Zandvliet, Postma (71. Werkhoven), Steenbergen (71. Maneschijn).

Karakteristiek:
Jong Go Ahead Eagles – Jong ADO Den Haag 1-2 (0-2). 30. Mitchell Schet 0-1, 37. Xander Houtkoop 0-2, 46. Puck Postma 1-2.