Met een krappe 1-0 zege op Jong PSV zette Go Ahead Eagles een goede reeks voort. De ploeg wist namelijk voor de negende keer in tien wedstrijden een competitieduel winnend af te sluiten.  De winst doorbrak ook een andere reeks, want na drie eerdere thuisnederlagen tegen een beloftenteam (Jong FC Utrecht, Jong Ajax en Jong AZ) werd er nu wél gewonnen door een doelpunt van de trotse clubtopscorer Sam Beukema.

Het is al bijna geen verrassing meer dat Sam Beukema zijn doelpuntje meepikte. De centrale verdediger scoorde tegen Jong PSV zijn zevende competitiedoelpunt en kroonde zich zo tot matchwinner. “Doelpunten zijn voor mij eerder mooi meegenomen dan heel belangrijk”, begint Beukema. “Het belangrijkste is dat we weer hebben gewonnen en achterin de nul hebben gehouden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles speelde een sterke eerste helft waarin het bijna geen kansen weggaf. In de tweede helft was dat anders, zag ook Beukema. “In de tweede helft hebben we het vooral onszelf heel lastig gemaakt. We voetbalden niet meer en Jong PSV kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Eigenlijk is het dan des te lekkerder dat we weer de nul achterin hebben gehouden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Dat de ploeg van Kees van Wonderen ondanks veel druk van Jong PSV in de tweede helft toch stand hield, is volgens de verdediger meer dan alleen maar ‘geluk hebben’. “Het is wel duidelijk dat we een goede organisatie hebben”, aldus de geboren Deventenaar. “We kunnen goed terugvallen met het hele elftal.” Volgens Beukema zit daar tegelijkertijd ook het gevaar en een verklaring waarom de Eindhovenaren er de tweede helft toch vaak uitkwamen. “Ik denk dat het voor ons een belangrijk puntje is dat we vooral naar voren druk moeten gaan zetten. Door teveel achterover te leunen, gaven we te veel kansen weg.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Dat de overwinning welkom is, is duidelijk. Toch had Beukema liever met een volle Adelaarhorst de winst willen vieren. “Je merkt aan alles dat we de supporters missen”, aldus de verdediger. “De twaalfde man geeft ons altijd nét dat extra zetje. Ook op de tegenstander maken al die schreeuwende mensen langs de lijn indruk. Misschien dat je dan de wedstrijd wel wat sneller in het slot gooit.”

(Foto: Erik Pasman)