‘Binnen tien minuten sta je 2-0 voor, dan hoop je dubbele cijfers te halen’

Eén overwinning en één nederlaag in competitief verband vandaag voor de jeugd van Go Ahead Eagles. In Twello won Go Ahead Eagles Onder-17 met 3-0 van Hercules Onder-17. In datzelfde Twello ging Go Ahead Eagles Onder-19 een paar uur later met 2-3 onderuit tegen concurrent AFC Onder-19.

O19 vergeet zich voor rust te belonen

Go Ahead Eagles Onder-19 ging vandaag in eigen huis onderuit tegen AFC Onder-19. De formatie van Erik Zandstra ging met een 2-2 ruststand aan de thee tegen de club uit Amsterdam-Zuid, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-3 nederlaag. Vooral op basis van de eerste helft had Go Ahead Eagles Onder-19 misschien meer verdiend tegen de Amsterdamse concurrent.

De ploeg van Zandstra kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tayrell Wouter, maar moest in een kort tijdsbestek ook twee tegendoelpunten incasseren. Vlak voor rust was Mike Cyubahiro verantwoordelijk voor de gelijkmaker op sportpark Zuiderlaan in Twello, maar op basis van de laatste twintig minuten van de eerste helft had Onder-19 ook met een voorsprong de kleedkamer in kunnen gaan. Dat gebeurde alleen niet.

Na de theepauze stond er een ander Go Ahead Eagles Onder-19 op het veld. Zandstra zag dat zijn elftal het goede spel van de eerste helft niet kon doortrekken in de tweede helft, want AFC was na de rust de bovenliggende partij. Uiteindelijk waren de Amsterdammers in de slotfase nog trefzeker en daardoor liepen Zandstra en zijn mannen tegen duur puntverlies aan in de Tweede Divisie A.

O17 niet in vijfde versnelling

Uğur Yildirim en zijn elftal pakten vandaag wél drie punten in de Tweede Divisie A. Om 11:00 uur trapte Go Ahead Eagles Onder-17 af tegen Hercules Onder-17 en de ploeg van Yildirim van schoot uit de startblokken. “Binnen tien minuten stonden we met 2-0 voor. Je denkt dan dat je misschien wel de dubbele cijfers kunt halen”, aldus de trainer.

Niets bleek minder waar. In het restant van de wedstrijd trof Onder-17 nog slechts één keer doel. “Afgezien van de eerste tien minuten speelden we een slechte wedstrijd tegen een matige tegenstander. Na de 2-0 hebben we helemaal niets meer laten zien. Gelukkig zijn we ook niet meer in de problemen gekomen, maar het was niet goed vandaag.”

Ondanks het slechte spel is een 3-0 overwinning op papier natuurlijk geen slechte uitslag. “Wat zo’n uitslag zegt na zo’n slechte wedstrijd van onze kant? Dat we een aardig team hebben, maar tegen een tegenstander die meedoet om de bovenste plaatsen hadden we vandaag niet gewonnen. Zelfs de meest constante spelers hebben hun niveau niet gehaald.”

Concurrent Hollandia O17 ging vandaag onderuit tegen hekkensluiter Argon O17. Daardoor loopt Go Ahead Eagles Onder-17 uit op de concurrentie én gaat het als lijstaanvoerder de winterstop in. “We staan nu vier punten los”, zegt Yildirim. “Als we ons normale niveau halen, zoals we de afgelopen weken deden, moeten we ook gewoon voor het kampioenschap gaan. Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Dat we een periodetitel hebben is voor mij op dit moment niets meer dan een bijzaak. We hebben in deze competitie pas één keer verloren, dat zegt wel wat over ons team en wat onze doelstelling moet zijn: kampioen worden.”

Gemixte resultaten bij oefenduels van O15 en O13

Onder-15 en Onder-13 hervatten volgende week de competitie en beide ploegen hadden vandaag een oefenwedstrijd ingelast. Deze oefenwedstrijden resulteerden, net als bij O19 en O17, in gemixte resultaten. Onder-15 wil het oefenduel met Vitesse O15 het liefst snel vergeten: 10-2 nederlaag. Onder-13 won wél: Cambuur werd in Leeuwarden met 4-5 verslagen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O19 – AFC O19 2-3 (2-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Tayrell Wouter, Mike Cyubahiro

Go Ahead Eagles O17 – Hercules O17 3-0 (2-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Milan Berenschot, Stan ter Haar, Gijs Hovius

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.