Brilstand verdwijnt tegen FC Den Bosch niet van scorebord

Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hebben vanavond een vervolg gegeven aan hun ongeslagen wedstrijdenreeks in de Keuken Kampioen Divisie, die nu respectievelijk acht en zes duels bedraagt. Beide ploegen slaagden er niet in om te scoren in De Adelaarshorst, waardoor de brilstand ook na negentig minuten op het scorebord stond: 0-0.

Go Ahead Eagles trad met hetzelfde basiselftal aan als vorige week vrijdag tegen FC Volendam. Het team van Jack de Gier leek al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen via Sam Beukema. De centrale verdediger was in de achtste minuut mee naar voren gekomen bij een corner en kopte de bal over doelman Wouter van der Steen richting de verre hoek, maar via een Bossche verdediger caramboleerde de bal tegen de lat.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Het zou een van de spaarzame kansen blijven in de eerste helft, waarin alleen nog een schot van Martijn Berden en een doelpoging van Richard van der Venne vielen te noteren. Aan de overzijde had ook Hobie Verhulst geen gevaar te duchten van de Bossche oppositie.

De tweede helft was al bijna twintig minuten oud toen de 8.423 toeschouwers in De Adelaarshorst de eerstvolgende serieuze kans te zien kregen. Berden wurmde zich langs zijn tegenstander en schoot op de vuisten van Van der Steen. Kort daarop werd Jaroslav Navrátil in stelling gebracht door Richard van der Venne, maar de Tsjech werd door een Bossche verdediger van de bal gegleden voordat hij goed en wel kon uithalen.

De enige doelpoging die FC Den Bosch in de tweede helft wist te overleggen, kwam van de schoen van Jens van Son. De Brabantse invaller schoot de bal recht in de handen van Verhulst. Omdat ook Van der Steen kort voor tijd klemvast was op een kopbal van Beukema, bleef het 0-0 in De Adelaarshorst.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: De heer Kooij
Toeschouwers: 8.423
Gele kaart: Maecky Ngombo, Jenthe Mertens, Elso Brito (allen Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Gino Bosz (60. Alexander Bannink), Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil (71 .Adrian Edqvist), Maecky Ngombo (81. Maarten Pouwels), Martijn Berden.

FC Den Bosch: Wouter van der Steen; Mats Deijl (81. Azzedine Dkidak), Leo Väisänen, Stefan Velkov, Declan Lambert; Kevin Felida, Rik Mulders (62. Oussama Bouyaghlafen), Luuk Brouwers (17. Jens van Son), Abdulsamed Abdullahi; Danny Verbeek, Ruben Rodrigues.