gaeavoga

Go Ahead Eagles A1 was opnieuw oppermachtig en won met 6-0 van HZVV A1. GA Eagles B1 versloeg Longa ’30 (2-0) en de C1 leed een teleurstellende nederlaag in en tegen Emmen: 4-1.

gaeavoga

Patrick Maneschijn was één van de doelpuntenmakers namens de A1. (Foto: Erik Pasman/Archief)

A1

Op Sportpark De Zandweerd regende het zaterdagmiddag de ene na de andere Deventer aanval. De ploeg van trainer Harry Decheiver was dominant en dwong HZVV continu terug op de eigen helft, en vaak zelfs in het eigen zestien metergebied. “Er zat muziek in”, had ook Decheiver gezien. Zijn ploeg creëerde veel kansen, had diepgang en speelde veelvuldig via de flanken. Een aantal spelers uit de B1 deed mee. Deels uit nood, deels om deze jongens meer weerstand te bieden. Decheiver: “Zij hebben al een wedstrijd met de B in de benen, dus het is moeilijk ze nu te beoordelen.”

Eén van de doelpuntenmakers was Patrick Maneschijn. Een oude bekende op De Zandweerd, want vorig seizoen speelde de vleugelflitser nog bij Sallandia. “Laat hem maar een transfer maken naar AC Milan, dan beuren wij ook nog wat”, grapte een clubman nadat Maneschijn de 5-0 scoorde.

B1

De B1 speelde volgens trainer Kick Maatman niet vlekkeloos, maar won wel verdiend van Longa ’30. “We brachten te weinig en speelden niet goed via het middenveld”, aldus een kritische Maatman. “Je hoopt zo’n wedstrijd eerder te beslissen.” Vlak voor rust ranselde Yannick der Vries een vrije trap tegen de touwen. Na rust posteerde Maatman Sedat Demirel in de spits. “Hij is terug van een blessure en heeft de eigenschappen een balvaste nummer 9 te zijn. Precies waar wij behoefte aan hebben. Je zag bijvoorbeeld dat Giovanni Büttner veel meer ruimte en vrijheid kreeg. De eerste twintig minuten van de tweede helft lieten wij ons beste voetbal zien, alleen maakten we onze kansen niet af.” De beslissing viel zo’n tien minuten voor tijd na een fraaie aanval over meerdere schijven die de nieuwe spits Demirel vakkundig afrondde.

C1

Was de C1 in eigen huis nog met 6-2 te sterk voor FC Emmen, op eigen veld nam de BVO uit Drenthe revanche. GA Eagles staat nog wel altijd tweede in de tweede divisie D, maar zag het gat met nummer drie FC Emmen slinken tot vijf punten, terwijl koploper PEC Zwolle (4-0 winst tegen de amateurs van Emmen) juist verder uitliep. “FC Emmen heeft verdiend gewonnen”, erkende GA Eagles-trainer Jochem de Weerdt. “Maar wij zijn niet weggetikt.” Wél weggecounterd, want de wedstrijd speelde zich met name af op de helft van de Drentenaren. De Weerdt: “Zij timmerden na rust de boel achterin dicht en hadden voorin twee snelle jongens. Niet iedereen bij ons was topfit, maar daar wil ik me niet achter verschuilen. Het moet ergens aan liggen dat wij thuis al na één helft met 5-1 voorstaan tegen Emmen en nu verliezen. Het is in elk geval een leermoment. We hebben de wind vaak mee en winnen meestal met grote cijfers. Nu is het de vraag hoe de jongens omgaan met een nederlaag: worden ze onzeker of blijven ze geloven in zichzelf?”

Karakteristieken:

Go Ahead Eagles A1 – HZVV A1 6-0 (3-0). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven 2, Orhan Dzepar, Sefa Yildirim, Patrick Maneschijn, eigen doelpunt HZVV.

Go Ahead Eagles B1 – Longa ’30 B1 2-0 (1-0). Doelpunten GAE: Yannick der Vries, Sedat Demirel.

FC Emmen C1 – Go Ahead Eagles C1 4-1 (1-1). Doelpunt GAE: Marius Deckers.