Samen strijden tegen de spierziekte ALS. Dát is de inzet van de benefietwedstrijd die Go Ahead Eagles op zondag 4 september speelt tegen een Old Stars team en Oud Go Ahead Eagles. Eduard Wolf, bestuurslid van Go Ahead Eagles, is nauw betrokken bij de organisatie van het duel.

De aanleiding voor de benefietwedstrijd ligt bij Eduard Wolf in de persoonlijke sfeer. “Eerder dit jaar kregen twee goede vrienden de diagnose ALS te horen. Eén van hen is ook supporter van Go Ahead Eagles en al sinds jaar en dag lid van de businessclub. Mede vanwege die gedeelde passie voor voetbal en Go Ahead Eagles vond ik, en met mij vele anderen binnen de club, dat we iets moesten doen in de strijd tegen ALS.”

Samen met mede-bestuursleden Menno Beukema, Robert Alberts en Marco Aarnink, aangevuld met Arthur Kistemaker, Ruud Kersten en Medie de Bie, richtte Wolf de Stichting Eagles against ALS op. “De Stichting ALS Nederland steunde vervolgens ons initiatief om met Go Ahead Eagles een benefietduel te spelen. Geluk bij een ongeluk is dat de interland die het Nederlands elftal oorspronkelijk op 4 september zou spelen, geen doorgang vindt. Daardoor zullen er tijdens het benefietduel heel veel bekende oud-spelers binnen de lijnen komen.”

De huidige selectie van Go Ahead Eagles speelt één helft tegen het Old Stars team, waarin oud-profs als Pierre van Hooijdonk, Ruud van Nistelrooy, Andy van der Meijde, Arthur Numan, Sander Westerveld en Paul Bosvelt hun opwachting zullen maken. De tweede helft speelt Go Ahead Eagles tegen Oud Go Ahead Eagles, waar onder andere Harry Decheiver, Jan Kromkamp en Cees Marbus deel van uitmaken. Het Old Stars team zal onder leiding staan van Leo Beenhakker, terwijl bij Oud Go Ahead Eagles Nico van Zoghel de coach is.

Met de opbrengst van het duel wordt de Stichting ALS Nederland gesteund in haar onderzoek naar de spierziekte. Ook de supportersvereniging van Go Ahead Eagles zal de netto inkomsten van de horeca-verkoop aan de stichting schenken. Naast het voetballende gedeelte zullen ook diverse artiesten in de Adelaarshorst voor een muzikale omlijsting van de dag zorgen. “Lee Towers zal optreden op de middenstip”, weet Wolf. “En buiten het stadion verzorgen onder anderen Lil’ Kleine en DJ Paul Elstak optredens op een podium. Het volledige terrein rond de Adelaarshorst zal worden afgesloten, mensen hebben alleen toegang tot het stadionterrein als ze een kaartje voor de wedstrijd kopen. Een ticket kost € 7,50 en daarmee steunen ze de strijd tegen ALS.”

Kaarten voor het duel zijn hier te bestellen. Het laatste nieuws omtrent het benefietduel is te volgen op de Facebook-pagina van Eagles against ALS.