Go Ahead Eagles in ‘Eredivisie-oefenduel’ langs Excelsior

Go Ahead Eagles heeft ook de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In een echte testcase tegen mede-Eredivisionist werd het 1-0 dankzij een goal van Kevin Brands. Het was een verdiende zege voor de ploeg van Hans de Koning, die vrijwel het gehele duel de bovenliggende partij was.

Zo ook in het eerste bedrijf. Zonder echt veel kansen te creëren maakte Go Ahead Eagles het spel. Randy Wolters was de eerste die gevaar stichtte. Op aangeven van Joey Suk schoot hij uit de draai op de handen van Excelsior-doelman Muyters. Niet veel later mocht Sander Duits aanleggen voor een vrije trap. De captain legde deze panklaar op het hoofd van Kevin Brands, die net over kopte. De ruststand was hierdoor 0-0.

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Excelsior, voorbereiding seizoen 2016-2017, Sportpark De Woldermarck, 16-07-2016, GA Eagles-speler Leon de Kogel (l) met Excelsior speler Ryan Koolwijk (r)
Leon de Kogel in duel met Excelsior-aanvoerder Ryan Koolwijk. (Foto: Erik Pasman)

Na de rust ging het massaal toegestroomde publiek in Terwolde er nog maar eens goed voor zitten/staan. Kon Go Ahead Eagles in de tweede helft het veldoverwicht wel omzetten in een doelpunt? Nadat Zwarthoed goed redde op een inzet van oud-Eagle Nigel Hasselbaink, gaf Kevin Brands het antwoord op die vraag. De aanvallende middenvelder tikte een voorzet van Van der Meer achter Muyters: 1-0. Op enkele gele kaarten en wissels na, veranderde er hierna niets meer aan het wedstrijdformulier.

TERWOLDE - Go Ahead Eagles - Excelsior, voorbereiding seizoen 2016-2017, Sportpark De Woldermarck, 16-07-2016, GA Eagles-speler Kevin Brands (l) scoort de winnende 1-0
Kevin Brands tikt de 1-0 binnen. (Foto: Erik Pasman)

De volgende tegenstander van Go Ahead Eagles is het Sallands Streekteam. Bekijk hier het volledige oefenschema.

Foto’s: Erik Pasman