Go Ahead Eagles in eigen huis onderuit tegen Vitesse: 1-2

Het is Go Ahead Eagles zondagmiddag niet gelukt om een resultaat te boeken tegen Vitesse. De bezoekers uit Arnhem waren in De Adelaarshorst met 1-2 te sterk door twee treffers van Loïs Openda. Isac Lidberg was namens Go Ahead Eagles trefzeker.

De wedstrijd tegen de Arnhemmers stond in het teken van Beat Batten en Pleun’s Regenboogijsje. Daarnaast was er voor het duel ook aandacht voor het afscheid van Sam Beukema. Toen iets na 14:30 uur de bal voor het eerst rolde, werd het publiek direct vermaakt. Zo kreeg Tomáš Hájek in de derde minuut al een gele kaart van Jeroen Manschot na een tackle op Iñigo Córdoba. Een paar tellen later kreeg Isac Lidberg de eerste grote kans van de wedstrijd. Zijn inzet bleek echter te zwak. De volgende kans was voor Loïs Openda: hij omspeelde Andries Noppert, maar mede door de paal en hulp van Boyd Lucassen bleef het 0-0. In de 13e minuut was het wel raak voor de Arnhemmers: diezelfde Openda maakte de openingstreffer. In het restant van de eerste helft kreeg Go Ahead Eagles nog de nodige mogelijkheden. Vooral Isac Lidberg had het vizier aanvankelijk nog niet op scherp staan. Dat was wel het geval in de 35e minuut toen de Zweed de 1-1 maakte. Hij schoot de bal in de korte hoek achter Vitesse-keeper Markus Schubert. Met een 1-1 stand sloten beide ploegen een vermakelijke eerste helft af.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Vitesse

Na rust vielen er wat minder kansen te noteren dan tijdens het eerste bedrijf. De eerste mogelijkheid was voor Vitesse. Hij hield de bal uit het doel. Hetzelfde gold na rust voor onder meer Openda, Million Manhoef en Patrick Vroegh. Het was Openda die in de 69e minuut met een kopbal zijn tweede treffer van de middag maakte.

Go Ahead Eagles speelde een wat povere tweede helft, waarin het niet echt grote kansen kreeg. Met de nodige aanvallende invallers binnen de lijnen probeerde Go Ahead Eagles nog wel de 2-2 te maken. Onder meer Ogechika Heil (schuiver) en Gerrit Nauber (kopbal) waren nog dichtbij de gelijkmaker. Die viel echter niet meer, al was Andries Noppert in de slotminuut nog wel heel dichtbij toen hij een corner van Go Ahead Eagles over het doel van zijn collega-doelman kopte.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Vitesse 1-2 (1-1)
13’ Loïs Openda 0-1
35’ Isac Lidberg 1-1
69’ Loïs Openda 1-2

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaart: Tomáš Hájek, Riechedly Bazoer, Thomas Buitink (allen Vitesse)

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Boyd Lucassen, Gerrit Nauber, Joris Kramer (48’ Justin Bakker), Bas Kuipers; Mats Deijl, Philippe Rommens, Luuk Brouwers (74’ Ogechika Heil), Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba (85’ Martijn Berden), Isac Lidberg (74’ Jacob Mulenga).

Vitesse: Markus Schubert; Eliezer Dasa, Danilho Doekhi, Enzo Cornelisse, Tomáš Hájek, Million Manhoef (90+2’ Thomas Buitink); Toni Domgjoni, Riechedly Bazoer, Patrick Vroegh; Loïs Openda (92’ Daan Huisman), Adrian Grbić (60’ Romaric Yapi).

Fotografie: Erik Pasman