Go Ahead Eagles mist veel kansen, maar klopt KFC Uerdingen wel

nieuwsGo Ahead Eagles is bezig aan een qua resultaat vlekkeloze voorbereiding. Dinsdag werd ook het zesde oefenduel in winst omgezet. Tegen KFC Uerdingen werd met 2-1 gewonnen en daarmee kwamen de Duitsers goed weg. ‘Ze hadden niet mogen klagen als we bij de rust met 5-0 hadden voorgestaan’, aldus trainer Foeke Booy.

Booy, die na de wedstrijd met de spelersgroep en staf naar Epe vertrok voor een vierdaags trainingskamp, is een tevreden man. De voorbereiding verloop naar wens, de omstandigheden in Terwolde zijn als vanouds en in de wedstrijden boeken zijn spelers progressie. Aan de andere kant moet er ook nog genoeg gebeuren. Er wordt nog gezocht naar versterkingen en daarbij heeft een doelman topprioriteit. Tegen KFC Uerdingen stond Erik Cummins tussen de palen. Hij maakte een rustige indruk, speelde goed mee, verrichtte enkele reddingen en kon niets doen aan de tegentreffer. Cummins gaat dan ook mee op trainingskamp.
Het lijkt erop dat twee en een halve week voor de competitie de kaarten redelijk geschud zijn. Foeke Booy heeft de basis redelijk in het hoofd. ‘De fase in de voorbereiding waarin iedereen aan het spelen toekomt, is voorbij. We gaan nu op trainingskamp en zullen in de komende periode de puntjes op de i zetten.’
Go Ahead Eagles speelde een prima eerste helft tegen KFC Uerdingen. De club uit de Regionalliga, die vorige week van VVV Venlo en Jong FC Twente won, zag Go Ahead Eagles veel kansen cre?ren en missen. De Duitsers, die met een sporadische counter wel dreigend waren, bogen pas na een half uur. Xander Houtkoop opende de score, al was hij pas succesvol in de rebound. Zeven minuten later was Houtkoop de aangever. Hij bediende Jarchinio Antonia, die doelman Samulewicz omspeelde en daarna het doel vond: 2-0.
Na rust daalde de amusementswaarde en werd het zelfs spannend toen Emrah Uzun na een razendsnelle counter 2-1 maakte. Go Ahead Eagles hield het initiatief en Kolder en de invallers Kavak en Ten Den kregen kansen. Gescoord werd er echter niet meer.