Vorige week zaterdag speelden alle jeugdteams van Go Ahead Eagles een thuiswedstrijd op fietsafstand. Dit weekend moet de auto volgetankt worden, want alle ploegen spelen een verre uitwedstrijd. Onder-17 en Onder-15 hopen nóg meer vertrouwen bij te tanken door ook in Emmen en Benthuizen ongeslagen te blijven. Daarnaast reist Onder-19 zaterdagmiddag af naar Amstelveen en speelt Onder-13 een uitduel in Alphen aan den Rijn.

RODA ’23 O19 – Go Ahead Eagles O19

Tweede Divisie A (15:00 uur, sportpark Bovenkerk, Amstelveen)

Go Ahead Eagles Onder-19, dat sinds dit seizoen onder leiding staat van Erik Zandstra, speelde in de Tweede Divisie A tot nu toe alleen nog maar wedstrijden op het eigen veld in Twello. Het eerste duel betrof het ‘omgedraaide’ uitduel tegen Hercules O19 en ging nog verloren, maar de mannen van Zandstra waren de afgelopen twee weken wel te sterk waren voor Roda ’46 O19 (1-0) en Koninklijke HFC (4-2). In de eerste échte uitwedstrijd van het seizoen, op bezoek bij RODA ’23, hoopt de formatie van Zandstra de derde overwinning op rij te boeken. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Bovenkerk in het Noord-Hollandse Amstelveen.

Tekst gaat verder onder foto.

FC Emmen O17 – Go Ahead Eagles O17

Tweede Divisie A (14:45 uur, De Oude Meerdijk, Emmen)

Waar O19, O15 en O13 dit weekend allemaal een duel afwerken tegen een amateurploeg, daar staat voor Onder-17 het duel met de leeftijdsgenoten van betaaldvoetbalorganisatie FC Emmen op het programma. In Drenthe wordt om 14:45 uur afgetrapt en trainer Uǧur Yildirim hoopt dat zijn ploeg aan De Oude Meerdijk de foutloze reeks voortzet. Go Ahead Eagles Onder-17 wist de eerste drie competitiewedstrijden allemaal te winnen en staat sinds de vorige speelronde helemaal alleen aan kop in de Tweede Divisie A.

DSO O15 – Go Ahead Eagles O15

Eerste Divisie-laag (13:00 uur, sportpark Bentwoud, Benthuizen)

Het Go Ahead Eagles Onder-15 van Tristan Berghuis is, als promovendus nota bene, goed op dreef in de Eerste Divisie-laag. In vijf wedstrijden incasseerde Onder-15 slechts twee verliespunten en vorig weekend wist de ploeg van Berghuis alweer de vijfde competitiezege te boeken. In Twello werd Almere City FC O15 met 2-0 verslagen en zaterdagmiddag wacht voor Onder-15 het uitduel met DSO O15. De club uit Benthuizen mag absoluut niet onderschat worden, want DSO staat op de tweede plaats in de Eerste Divisie-laag met drie punten achterstand op koploper Go Ahead Eagles Onder-15.

Tekst gaat verder onder foto.

Alphense Boys O13 – Go Ahead Eagles O13

Eerste Divisie-hoog (11:00 uur, sportpark De Bijlen, Alphen aan den Rijn)

Trainer Jip Ellenbroek reist zaterdagochtend met zijn manschappen af naar Zuid-Holland om het aldaar op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van Alphense Boys. In uitwedstrijden is Go Ahead Eagles Onder-13 nog ongeslagen dit seizoen. In de eerste uitwedstrijd pakte O13 een punt op bezoek bij Almere City FC O13 (1-1) en twee weken geleden boekte de formatie van Ellenbroek een overtuigende 0-3 zege op Spartaan ’20 O13 uit Rotterdam. Afgelopen weekend bleek Zeeburgia helaas met 0-2 te sterk voor Go Ahead Eagles Onder-13, dat zaterdagochtend om 11:00 uur aftrapt in Alphen aan den Rijn.